Nieuws kamp 2008

Zaterdag


Eindelijk was het dan zo ver. YMCA kamp 2008 is een feit. Rond drie uur zal de bus vertrekken, maar dit heb ik helaas niet meegemaakt, dus ik kan alleen vertellen over het inpakken. Vrijdagavond de bus helemaal gevuld met zo veel spullen dat de klep bijna niet meer dicht ging. Wat een bende ging er weer mee zeg, niet normaal! De volgende dag rond 11.30 uur vertrokken richting Bergeijk, de Willyhoeve. Aangekomen snel (nou ja zo snel als het kon) de bus uitgepakt en alle spullen klaargezet, want we hadden maar 2 uurtjes om alles klaar te zetten. Rond 17.15 kwam de bus met de kinderen aan. Ze werden opgewacht door 4 tovenaars en de klassenoudsten van het kamp. Welkom op de HOCUS POCUS ACADEMIE! Snel werden de groepen ingedeeld en stormden de kinderen naar de kamers, want ja, een goed slaapplekkie is natuurlijk heel belangrijk.


Nadat iedereen gesetteld was, het kampterrein had verkend en de regels waren uitgelegd gingen we lekker aan tafel. Een lekker soepie, een broodje worst en botterhammen met allerlei lekkernijen stonden al klaar. Na het eten was er nog even wat tijd om te spelen op het veld en toen het al donker was werden de kinderen bij elkaar geroepen. Daar kwamen de tovenaars. Ze werden voorgesteld aan de kinderen en er werd verteld dat ze de uitverkorenen waren voor een toverweek op de school. Ze zullen de beginselen leren van het tovenaar-zijn. Aan het begin van het schooljaar is er altijd een groot feest om de school te openen. Maar dit kon natuurlijk niet zonder de directeur. Zullen we hem dan maar even roepen. Directeur!!!

Daar kwam…. Niet de directeur. Het was zijn secretaresse. “Nee hoor, zei ze, de directeur had hier al lang moeten zijn” Snel keek ze in haar bol. Gouden glitters, gouden glitters. Daar was een spoor van gouden glitters. Snel volgde de iedereen de gouden glitters. Het spoor liep om het kamphuis heen, tot aan…. DE SCHIMMENPOORT. Oh nee de directeur is in het schimmenrijk verdwenen en de deur is op slot.. Nou gelukkig maar dat de tovenaars goed konden toveren, die toveren de deur wel open. Maar wat ze ook probeerden, het lukt niet. Maar gelukkig had Perkamentus wel een drankje in zijn boek staan om het slot open te maken. Hij keek in zijn boek en…. NEE de bladzijde was gestolen. Wie had dit op zijn geweten???? Morgen moet iedereen goed op zoek naar de bladzijde.


Hierna was het tijd voor het nieuwe kamplied die je kan downloaden in het menu bij kamplied. En bij een kamplied hoort natuurlijk een kampvuur. Na het kampvuur ging iedereen lekker naar bed en slapen (?). Nou ja slapen, sommige mensen wisten niet precies wat dit was. Deze heb ik nu (8.19 uur) nog niet gezien op het veld. Maar die “rossen” we zo wel naar beneden J.

Ik hoop dat we dit verhaal en de foto’s weer kunnen plaatsen, want het internetkaartje werkt hier in het boerenland nog steeds niet (KPN bedankt!). Morgen weer een verhaal en foto’s.


Groeten uit de HOCUS POCUS ACADEMIE!


Zondag


Zondagochtend allemaal weer fris en fruitig uit bed en naar de vlaggenmast en eten. Sommige kinderen hadden zo weinig geslapen dat ze eruit als een verkouden fruitvlieg, maar het is niet anders. OPSTAAN!!!


Na het eten was het tijd voor de tekenen, verven en knutselen. Wat werden er mooie dingen gemaakt zeg. Banners, vlaggen, tekeningen, allemaal waren ze even mooi! Ze werden allemaal in de eetzaal opgehangen om deze te versieren. Hierna kwam iedereen bijeen want de tovenaars wilden nu toch wel dat de kinderen op zoek gingen naar de verdwenen bladzijde. Die moest vandaag gevonden worden, want de directeur moet zo snel mogelijk uit het schimmenrijk gehaald worden. Anders zal hij daar in het niets oplossen.


Na het eten gingen we met z’n allen het bos in om levend bingo te gaan spelen. Dit was heel leuk, want telkens als je een getal op je kaart moest afstrepen was er ook een opdracht aan verbonden. De bestonden uit, zoek een dennenappel of vindt een lege fles. Maar ook opdrachten als zoek een rode haar (Mike ging heel hard rennen en iedereen achter hem aan) of een meisje van negen. Dan gingen alle meisjes van 9 door het bos rennen en de hele groep erachteraan.

Daarna was het tijd voor een eigen invulling per groep. Ik zag groepen die een hut gingen bouwen, naar Belgie gingen lopen of wat waterspellen gingen doen bij het kamphuis. Mijn groep, de oudste meisjes deden een spel met vragen. Als je het fout had moest je een lootje trekken en de jongen die daarop stond moest je die avond pesten. Hoe? Ze moesten één onderbroek uit de tas pakken en deze tijden het eten op hun hoofd zetten. Nou dit was lachen natuurlijk (of niet oudste jongens), maar de oudste jongens zijn nu natuurlijk uit of wraak.


Na het overheerlijke eten ( kip, aardappelrondjes, sla ) kwam professor Euforia met een mededeling. Iemand had de verdwenen bladzijde gevonden in het bos. Nu konden ze het drankje maken om de poort naar het schimmenrijk te openen. Er stonden allemaal ingrediënten op, die ze morgen moeten gaan zoeken.


Hierna gingen we zwerkballen. Want ja dat moet natuurlijk op een toverschool. Dit is een erg leuk spel die ik nu niet helemaal ga uitleggen, anders ben ik morgen nog bezig, maar dat moet maar aan de kinderen gevraagd worden wanneer ze terug zijn. De kleinste waren al naar bed en nu moesten ook de jongste bijna naar bed. Zij gingen niet mee naar het volgende onderdeel, de dropping.


De dropping was erg leuk, maar ver!!!! We werden helemaal in België gedropt, maar iedereen heeft het gered! Wat een end zeg!! Na de dropping was iedereen toch wel heel erg moe, dus maar snel naar hun warme bedjes.


Nu is het ochtend (9.30) en gaan de kinderen net zitten voor het ochtend eten. We hebben een plek gevonden waar het internet werkt, hier een paar kilometen verderop. We kunnen dus de foto’s uploaden wanneer we zelf willen, ideaal!


Maandag


Na de dropping van maandagavond mochten we ietsje langer blijven slapen. Nou dat was lekker zeg, iedereen (ook de leiding) maakte hier dankbaar gebruik van. Nadat we allemaal waren opgestaan, de Gevo hadden gedaan en lekker hadden gegeten was het tijd voor wat sport en spel. Er waren drie spellen om te spelen, namelijk Volleybal, Trefbal, Voetbal en voor de kleintjes Lijnbal. En fanatiek dat iedereen was!


Helaas gooide op het einde de regen roet in de ogen. Die middag zouden we een aantal spelopdrachten op het veld gaan doen. Maar dit ging dus niet door. Toen zijn alle groepen maar voor zichzelf wat gaan doen. Die gingen kaarten, de ander ging verven en weer anderen gingen de doos van Pandora spelen. Dit is een soort stoelendans met opdrachten, erg leuk.


’s Avonds had de keuken uiteraard weer een heerlijk avondmaal gemaakt voor ons. Nou ja heerlijk?!?! Het was een soort tovermaal, want de aardappels waren helemaal blauw en er zaten spinnen en vliegen in de toetjes. Ik weet niet wat de keuken allemaal had gedaan, maar die vliegen horen daar toch niet in!!!


Na het eten was het tijd voor weer wat buitenspellen, want gelukkig was het droog. We speelden toverbezemtouwtrekestafette en een speciaal soort toverrugby. Ook hier werd weer veel gerend en gevlogen.


Over gevlogen gesproken, dit had de tijd spreekwoordelijk, want het begon al weer aardig donker te worden. Daar kwamen de tovenaars al naar voren, want de verzamelde ingrediënten moesten in de pan. Hadden de kinderen alle ingrediënten bij elkaar? Nou daar leek het wel op, maar bij elk ingrediënt dat in de pan ging, ging deze meer roken. Volgens sommige tovenaars ging dat niet helemaal goed, maar Levitika verzekerde ons dat dit helemaal prima was.


Nadat alle ingrediënten in de pan zaten gingen de kleinste slapen, maar voor de oudste was er nog een spannende activiteit. We gingen naar de dorpsdisco!!! Nou iedereen zich helemaal mooi maken en op naar het dorp. Voor de middelste jongens had Aad een grote tent gemaakt op het veld. Zij gingen die nacht in de tent slapen. Nou ze zijn net allemaal wakker en ze hadden heerlijk geslapen, maar wel een beetje hard.


Dinsdag


Na het gebruikelijke ochtendritueel, de Gevo, eten en de inspectie, gingen we met de hele groep op weg naar het dorp. Daar aangekomen had iedereen wat vrije tijd om wat leuke cadeautjes, spulletjes en andere dingen te kopen. De kinderen kwamen met de meest leuke, rare en nog vreemdere dingen aan. Tegen de middag had iedere groep afgesproken bij de Snack-Bar waar ze allemaal een lekker patatje kregen. Nou die ging er natuurlijk wel in. Na het eten nog even ronddwalen in het dorp en hierna op weg terug naar het kamphuis.


Op het kamphuis aangekomen gingen we nog wat spellen doen. Dit waren o.a. bekertjesvoetbal, een spel waar de kinderen met twee plastic bekertjes met daarin een gat op hun hoofd staan en dan moeten gaan voetballen en een spel om waterraketjes over een lijn te gooien. Twee leuke spellen, maar helaas op het laatst ging het hard regenen. Snel iedereen naar binnen en aan tafel, want het eten stond al weer klaar.


Hmm, Kip Kerry met rijst van onze keukenploeg. Dat ging er natuurlijk wel in na zo’n lange dag. Na het eten had iedereen wat tijd voor zichzelf en daarna was het tijd om nu eindelijk de toverdrank af te maken. Levitika roerde in de pot met drank. Wanneer de drank af was kon deze over de poort gegooid worden en dan zou hij open moeten gaan. Het vervelende was echter dat wanneer er verkeerde ingrediënten gebruikt werden, de schimmen uit het schimmenrijk door de poort konden komen. Daarom had Perkamentus een waakvlam ontstoken bij de poort. Wanneer deze uit ging kwamen er schimmen door de poort.


Op weg naar de poort en hier de drank over gooien dan maar. Maar er gebeurde niets. De poort ging niet open. Snel even kijken naar de vlam. Daar gebeurde in het begin ook niets mee maar toen…. Ging hij uit!!!!!!!! Gegil en geschreeuw, tovenaren en kinderen schrokken zich rot. Wat een paniek. De schimmen konden nu ongehinderd door de poort op aarde komen.


Schimmen kan je overdag niet ziet, maar je kan ze wel horen. ’s Avonds als het donker is kan je ze ook zien en als je overdag goed kijkt op donkere plekken zou je ze ook kunnen zien


Oh oh oh wat nu???

Dat hoor je morgen weer, dus tot morgen en…. De groetjes uit de HOCUS POCUS ACADEMIE!!!


Woendag


Excuses voor de late plaatsing van de foto’s en het verhaal, maar ik had woensdag op donderdag nachtwacht tot 7.30 uur, dus je begrijpt dat ik even moest uitslapen. Hierna was het erg druk dus ik kon dit verhaal en de foto’s nu pas uploaden (vrijdag ochtend).


Gisteren weer lekker opgestaan, gegeten en de inspectie, de snoepkaart en alle leuke dingen die elke ochtend weer op het programma staan. Na deze rituelen was er een toverspeurtocht. Er moesten in het bos allerlei opdrachten worden gedaan en ook toverletters worden verzameld. Op het laatste moesten met deze toverletters een zin gemaakt worden. Nou dat was nog knap lastig zeg. Maar uiteindelijk had iedereen, zij het met een beetje valsspelen, afkijken ed. de zin te pakken.


Na een heerlijke boterham die door de keuken alvast voor ons was gesmeerd ging iedereen op weg naar het bos voor de Survival. Tovenaars komen namelijk nog wel eens een vreemde situaties terecht en dan moet je je natuurlijk als een echte Rambo kunnen redden in de wildernis. Er waren allerlei opdrachten zoals varen met een boot om een ingrediënt te pakken te krijgen om in het drankje te doen. Zoals jullie wel weten was het vorige drankje verkeerd dus er moesten weer nieuwe ingrediënten gevonden worden. Dat was nog best moeilijk maar met die boot ging het dus goed.


Daarna moest er over een meters hoge boomstam gelopen worden over het water en dat was moeilijk!!! Sommige kinderen vielen er af, maar gelukkig was sterke Aad er om ze op te vangen. Aad stond daar een paar uur lekker in het koude water.


Hierna kwamen ze bij Perkamentus. Die stond op het water?!?! Hoe kon dat nou? Hij kon over water lopen. Dit moesten de kinderen natuurlijk ook leren. Na wat oefenen konden de kinderen dit ook en was het natuurlijk maar al te leuk om hun hoofd onder de grote waterval te houden. Na een lekker drankje en een toverappel gingen ze op weg naar de volgende opdracht. Dit was met een touw over een sloot slingeren. Dit was nog niet zo makkelijk als het eruit zag, dus de meeste kinderen vielen ook hier weer in het water. Na nog wat leuke opdrachten ging iedereen moe, maar met een onwijs gaaf gevoel weer terug naar het kamphuis.


Na een warme douche, schone kleren en nog even wat spelen was het tijd voor het diner. We aten vandaag toverspaghetti. Deze was zwart met wit. Bleh hoorde je hier en daar, maar toen bleek dat het precies hetzelfde smaakte als gewone spaghetti werd er toch onwijs veel gegeten, want van zo’n survival krijg je onwijs honger.


Die avond was het tijd voor de spookspeurtocht. Tijdens het bereiden van de toverdrank bleek namelijk dat er toch schimmen ontsnapt waren. Deze schimmen waren allemaal naar het donkere bos gevlucht en daar gingen wij nou juist naar toe. Wat was dat eng zeg. Ook de wat kleinere gingen het bos in… Oh oh wat was dat eng. Gelukkig zijn we er allemaal heelhuids uitgekomen.


Die nacht had ik dus nachtdienst, maar ik heb de rustigste gehad sinds tijden, want iedereen was zo moe, ze lagen allemaal al verschrikkelijk snel te slapen. Overlopen was er dus niet bij.


Tot morgen en je weet, de groeten uit de HOCUS POCUS ACADEMIE!!


Donderdag


Donderdag ochtend, terwijl ik lekker lag te slapen ging iedereen na het ritueel die je nu wel kent naar het bos. Hier gingen de kinderen levend scrabble spelen. Op het laatst ging iedereen woorden maken en een paar groepen moesten nu de J nog hebben. Nou deze werd natuurlijk tot ver in het bos achternagezeten.


Na een heerlijke lunch was het tijd op alle nieuwe kampkinderen, de nieuwe kampleiding en de kinderen die voor het laatst mee mogen te dopen. De doop werd gehouden in het schemerrijk. Dit en een rijk tussen de aarde en het schimmenrijk. De “dopelingen” waren door de verrader naar het schemerrijk getoverd. Daar kwamen ze al aan. “Wij gaan naar de doop en verliezen alle hoop”! De kinderen werden aan de zijkant van het veld gezet, maar Michael werd met zijn handen en voeten op het gras gelegd. Eén voor één kwamen ze aan de beurt. De meest ranzige dingen werd op hun hoofd en lichaam gesmeerd. Je ziet op de foto’s wel hoe vies het was. Gelukkig kon iedereen het schemerrijk heelhuids verlaten en is alles na een goede douche weer goed gekomen.


Na zo’n dag moet er natuurlijk wel gegeten worden en dat gingen we ook doen in de vorm van een BBQ. Wat had de keuken weer een heerlijkheden gemaakt. Hamburgers, worstjes etc. van de barbecue en een aantal heerlijke sauzen en broodjes. Heerlijk was het en de kinderen zaten dan ook te smullen.


’s Avonds was het dan eindelijk tijd voor de eerste toverles. Want de kinderen waren hier natuurlijk wel om iets te leren. De kleur(groepen) werden bij elkaar gezet en gingen apart met hun tovernaar naar het bos om een toverstaf te halen. Nadat dit gedaan was mochten de verschillende kleuren één voor één heel voorzichtig het klaslokaal in. Wat was het mooi versierd! Overal kaarsen, spoken, spinnen, nog meer kaarsen en een echt magisch schoolbord. De eerste les bestond uit het maken van vragen. De antwoorden van de vragen moesten op speciaal toverpapier geschreven worden. Maar schrijven doe je natuurlijk niet met je pen, maar met een echte toverveer en wat inkt. Er zaten makkelijke, maar ook wel erg moeilijke vragen bij zeg!


Ook mochten de leerlingen een aantal spreuken leren. Zo kunnen ze nu met hun toverstaf de deur openen en het licht aan het uit doen. Nadat we een aantal magische dansjes en nog meer vragen hadden gedaan was het tijd voor het kamplied. Hierna nam Nosferatos de les over. Hij wilde de kinderen zwarte magie leren. Hij ging proberen Femke te veranderen in een zwarte kat. Gelukkig lukte dit niet, want anders hadden we wat uit te leggen bij terugkomst van het kamp. Maar omdat dit niet lukte nam Nosferatos ze mee naar de schimmenpoort. De poort moest nu wel open gaan, want de directeur moest er nu een keer uit komen.


Gelukkig zaten alle ingrediënten in de ketel, maar wat was dat… De schilderijen kwamen tot leven en vertelde dat er nog één ingrediënt in moest. Na toevoeging hiervan was de drank klaar en konden we proberen de poort te openen. Na een heleboel drank gebeurde er ineens iets. Er verscheen een licht en we zagen hoe de directeur in het schimmenrijk zich vrijvocht en probeerde te ontsnappen en toen….. Daar ging de poort open en kwam de directeur erdoorheen. Wat was iedereen blij. De directeur was weer terug.


Snel terug naar het klaslokaal! Daar was iedereen natuurlijk heel erg benieuwd wie de verrader was, wie had de directeur naar het schimmenrijk gestuurd. De directeur vertelde dat hij eigenlijk geen idee had. Hij wist het niet meer. Dat was jammer, want we wilde het wel weten. Ineens gingen de schilderijen weer praten. Zij hadden het wel gezien. Zij zagen dat de schoolsecretaresse Marga het had gedaan!! Nou die kreeg natuurlijk de wind van voren. Ze had de directeur naar het schimmenrijk gestuurd omdat zij directeur wilde worden. Ze werd gestraft met het schrijven van wel 100.000 strafregels!!! Nu de directeur terug was kon eindelijk het feest beginnen. Vrijdagavond gingen we het met z’n allen vieren dat het schooljaar nu echt was begonnen.


Na deze lange dag gingen de kleinste snel slapen, want het was al erg laat. De oudste speelden nog een potje poker, maar bij de meeste zag je de vermoeidheid opkomen.


En toen maar knus naar hun warme bedjes en op naar de laatste volle dag op het kamphuis. Wat gaat het snel zeg.


Tot morgen en de groeten uit de HOCUS POCUS ACADEMIE.


Vrijdag

De laatste volle dag. Wat is dat jammer zeg, wat ging de week snel. Maar niet getreurd, want vanavond is het feest. De directeur is weer terug, dus het feest kan beginnen. De hele dag hebben de verschillende groepen geoefend voor de feestavond die avond. Ook zijn er nog een aantal groepen naar het bos gegaan om een spel te spelen, te Picknicken en andere spellen te doen.


Na een heerlijk diner (pannenkoeken (met spek)) was het tijd voor de feestavond gepresenteerd door Nick en Simon. Door iedere groep werd er een stukje voorbereid en wat was het leuke zeg. Ik zag de elfjesdans, een goochelshow, een quiz, een datingshow, een HOCUS POCUS toneelstuk, de lama’s en nog veel meer.


Na de optreden was het tijd voor het grote feest. DJ Martijn draaide tot in de late uurtjes voor de kinderen in samenwerking met de nieuwe DJ Mike.


Natuurlijk moesten we ook van een aantal kinderen afscheid nemen. Dit jaar gelukkig maar 2, het waren Colin en Friso die ons gingen verlaten. Na het afscheidsritueel en een hoop geslow ging iedereen snel naar bed om te slapen? Nou ja slapen. De middelste meisjes en jongens hadden het begrip overlopen inmiddels begrepen en dat gingen ze dan ook doen ook. Na een tijdje was de leiding het zat (iedereen was tot een uur of 3 aan het opruimen) en toen werd het gelukkig wat stiller in het kamphuis.


Nu ik dit snel zit te tikken gaat de bus over 25 minuten weg en zijn de kinderen aan het ontbijten. De bus is er al dus we moeten opschieten. Dit gaat echter niet helemaal goed, want het onweert onwijs hard. Er was zelfs zo’n harde knal dat de stroom van het kamphuis voor de helft eruit ligt. Hoop maar dat het goed gaat komen.


Ik wil vanuit mijzelf iedereen heel hartelijk danken voor weer een geweldig kamp. De leiding, de kinderen, de keuken, in één woord geweldig. Op naar volgend jaar!!!


Voor de laatste keer, de groeten uit de HOCUS POCUS SCHOOL.

Er zijn op dit moment geen agenda punten.