Nieuws kamp 2010

Mountain Oak:  Part 1


De Cowboys en Indianen zijn na een lange en gezellige reis met de bus aangekomen in Mountain Oak. Na een strenge tassencontrole mochten ze verder om het terrein te gaan verkennen. Eenmaal langs de saloon en de gelukkig nog lege jail konden ze in het gebouw op zoek naar hun slaapzaal.


Voor de jongste meisjes was dit een echte survivaltocht en hebben ze met hun bagage een rondje door het gebouw gelopen. Door een foutje was er op de deur van hun slaapzaal nog geen briefje geplakt. Nadat de bedden waren opgemaakt ging iedereen met zijn eigen groep een kennismakingsspel doen op het terrein.  In de keuken werd er inmiddels al  hard gewerkt aan de maaltijd.


Na het kennismakingsspel werd er door alle cowboys en indianen heerlijke soep gegeten gevolgd door een lekker broodje hamburger. Later in de avond was er in de saloon een ontmoeting tussen de indianen en cowboys. Sherrif Billy Boem en opperhoofd Great Oak hebben samen besloten dat er vrede moet komen tussen de cowboys en indianen. Voor iedereen boven de 16 jaar is er vanavond  groot feest en zal er een door de indianen en cowboys een vredesakkoord worden getekend.


Na de ontmoeting in de saloon zijn de jongste cowboys en indianen lekker gaan douchen om daarna lekker nog even te keten in bed, dat is toch wel een super gezellig moment op kamp!!!!! In het donkere bos is er nog een lichtsein spel gespeeld door de oudste en de middelste groepen. Oh wat is het toch spannend om in dat donkere bos rond te lopen zonder zaklampen...... gelukkig werd er hard gegild zodat de tikkers de groepjes makkelijk konden vinden en tikken. Dat was dan weer balen konden ze weer terug naar de post om een handekening te halen. Eenmaal terug werd iedereen ontvangen met drinken en chips. Hierna was het ook voor de oudste en middelste tijd om naar bed te gaan. Maar wanneer die gaan slapen dat is de vraag????? Lekker keten en proberen over te lopen naar de meiden, of andersom dat is toch wel veel leuker dan slapen....... Howdy, meet you at the next part Canalot


Mountain Oak:  Part 2

 

Het was een iets wat onrustige nacht in Mountain Oak.

Michael 4 (oftewel Michael Kroes), Blessing en Veronique hadden het zo bont gemaakt op de slaapzalen dat ze met hun op de gang mochten slapen.

 

Ook bij de oudste jongens ging het mis, daar zijn Luuk, Aidan, Maxwell en Jeroen uit het raam geklommen, toen die eenmaal buiten waren vond kamergenoot Eddy het teveel tochten en heeft toen het raam dicht gedaan of was hij gewoon grappig en heeft hij zijn kamergenoten gewoon buitengesloten????????

 

Maar ja, in de kampregels staat dat de kinderen niet uit het raam mogen klimmen!!

Hierdoor hebben Luuk-Aidan en Maxwell – Jeroen de hele ochtend wat lastig gelopen doordat hun benen aan elkaar vast waren getaped.

 

Tijdens het ontbijt kregen de kinderen een film te zien van het feest dat was geweest voor alle Cowboys en Indianen. Tijdens het feest is er een vredesakkoord ondertekend. De feestelijke sfeer was echter snel verdwenen toen bleek dat Vlinder en Lonely Boy waren ontvoerd.

 

Na het heerlijke ontbijt kregen de kinderen hun Mountain Oak dollars om deze vervolgens bij  de Store in te wisselen voor snoep en limonade.

 

Nadat alle kinderen hun snoep weer hadden gekocht en al grotendeels hadden opgegeten was het tijd voor de GEVO. Dit is altijd vaste prik op de zondagochtend.

Remco, de leiding van de kleinste, had dit onderdeel voorbereid en begon met een stukje te vertellen over het geloof en wel te weten, het indianengeloof. Daarna was het tijd om even creatief bezig te zijn en kregen we de opdracht om een indianen tipi te maken. Van papier en sate stokjes en zelf versieren met stiften, crêpe papier en alle andere bruikbare knutseldingetjes. Het heeft wat mooie resultaten opgeleverd, die sommige kinderen vast mee naar huis zullen nemen.

 

Na al deze creatieve uitspattingen was het alweer tijd om te lunchen. Snel een paar boterhammen gegeten om ons daarna in Cowboy- en of Indianenpak te hijsen. Als extra kledingadvies moesten we ‘goede’ schoenen aantrekken.

Vervolgens kwam het fluitsignaal om bij de vlaggenmast te verzamelen. Het was tijd voor de volgende activiteit. We gingen met de complete groep richting het bos.

Aan het begin van het bos troffen we in een boom een brief aan. Hierin stond geschreven dat wanneer we onze ‘ontvoerde’ cowboy en indiaan terug zouden willen zien we moesten samen werken! Nou moest dat geen probleem zijn!


Even verderop in het bos werden we ingedeeld in gemengde groepen. Deze groepjes bestonden ongeveer uit 6 a 7 personen. Deze groepjes mochten zelfstandig het bos in op zoek naar verschillende posten. Daar moest je met je groepje een opdracht uitvoeren om punten te verdienen. In het totaal waren er 10 posten. Dus 10 opdrachten. We hebben ons ongeveer 2 uur lang vermaakt in het bos. Het waren leuke opdrachten o.a. zaklopen, cowboyhoed gooien, spijkerpoepen, goud zeven, enz. 

 

Terug op het terrein was er door de koken weer heerlijk gekookt, ditmaal aardappels, bloemkool, broccoli met een gehaktbal.

 

Na het eten werden alle Cowboys en Indianen bij elkaar geroepen door sherrif Billy Boem en Opperhoofd Great Oak. Die hadden het plan om twee onderzoekers aan te wijzen die samen kunnen gaan zoeken naar de ontvoerde Lonely Boy en Vlinder.

 

Tijdens dit overleg kwamen uit het niets Hé & Hoe, twee Cancan (wat jij kan kan ik ook) danseressen.  Hé & Hoe, zijn al even uit het vak, kwamen waggelend aangelopen met de flessen drank in de hand.

Ze wonen al even in Mountain Oak en hebben goed contact met de inwoners van het dorp.

Hé & Hoe hebben de Medicijnman Wasica Wakan opgehaald in de hoop dat hij weet hoe we Vlinder en Lonely Boy terug kunnen vinden.

 

Wasica Wakan gooide zijn botten en las daarin dat muziek kon helpen tevens vertelde hij dat het gebruikelijk is dat de wijze mannen met elkaar overleggen tijdens de maaltijd.

In overleg is toen besloten dat het verstandig is om voortaan iedere dag met een aantal cowboys en indianen te overleggen tijdens het eten.

 

De kleinste en jongste zijn hierna lekker gaan douchen en naar bed. Kamp is toch wel vermoeiend, om 9 uur sliepen ze allemaal, zelfs Cody en Kylean.

 

Voor de andere groepen stond de dropping op het programma……en nu maar wachten of iedereen de terug weet te vinden naar  naar Mountain Oak????

 

Howdy,

 

Canalot

 

 

Mountain Oak: Part 3


De dropping was weer een zware tocht vooral voor de oudste en middelste jongens!!!!

Een echte stoere Cowboy en Indiaan loopt niet gewoon over de weg, dus ging de tocht door de bossen, maisvelden en weilanden.

De middelste jongens hebben stukken gebukt moeten lopen zodat ze boeren van het betreffende land ze niet konden zien en zijn ze op sommige stukken vast komen te zitten in de blubber!!!

 

De oudste jongens hadden de meest spannende en langste dropping.

Na ongeveer een uur te hebben gelopen waren ze weer een in de buurt van hun begin punt. Eenmaal beland in de zeer hoge maisvelden werden ze hier en daar gehinderd door brandnetels…

Menig stukken prikkeldraad hield hun niet tegen. Eenmaal in de buurt van een boerderij liepen ze als muisjes, alleen werden ze toch gehoord door een aldaar aanwezige hond, dus dat werd rennen. Na de hond  riep de boerin dat ze van het erf af moesten gaan!!!

Na een dropping van 5 uur waren ze weer terug in Mountain Oak!

 

Na een spannende en vermoeiende nacht moest iedereen toch weer vroeg opstaan, want om 10 uur stond er een bus om de oudste en middelste groepen naar het zwembad in Eindhoven te brengen.

 

Rond 10 uur zijn we met de bus richting het zwembad in Valkenswaard vertrokken,
Dit jaar geen openlucht zwembad ivm met het slechtere weer deze dag.

Eenmaal aangekomen met de bus en in het zwembad kregen we eerst uitleg van de hoofd badmeester, nadat alle regels waren uitgelegd is iedereen in zijn/haar zwemkleding gesprongen en kon de water pret beginnen.

Het was een groot zwembad met van alles en nog wat,
een stijle korte glijbaan, een lange met veel bochten een grote trechter en nog veel meer.

Natuurlijk kon het golfslagbad hier niet ontbreken.

Tussen de middag had iedereen brood mee genomen en voor de genen die dat wilden konden zij een patatje halen in de snack corner.

 

Toen de zon eenmaal een beetje door kwam konden we ook naar buiten, hier was een super groot buitenzwembad met natuurlijk nog meer glijbanen.

Ondanks dat het toch wel fris was hebben we toch nog lekker buiten gezwommen.

 

Later de middag zijn we met ze alle de familie glijbaan afgegaan, dit moest per 1 maar natuurlijk zijn wij samen 1. En daarom zijn wij in vogel vlucht met een heleboel van de groep hier naar beneden gegleden, het filmpje is natuurlijk te zien op onze site!

 

Rond 16.30 uur zijn we allemaal gaan verzamelen om weer richting bergeijk te vertrekken.

Het kabaal in de bus van iedereen was ongekend van volume namelijk 0!!!

 

Na een korte POWERnap(schoonheidsslaapje) kon iedereen heerlijk aanschuiven voor het eten.

 

Vanmorgen vroeg zijn de kleinste en jongste kinderen naar het bos geweest. In het bos aangekomen begonnen de kinderen met het verzamelen van takken. Deze takken waren nodig om een hut te maken. Door het zware werk was er ook wel even tijd om wat te drinken. Toen zijn we terug gegaan naar het kamphuis. Anje had het idee om wentelteefjes te maken voor de kinderen. Dit was erg lekker iedereen genoot ook de leiding. Na het eten was het op weg naar de auto’s.

 

Bij de auto’s aangekomen gingen op weg naar de speeltuin in Bergeijk. In deze speeltuin was er veel te doen voor de kinderen zoals, een klimmuur, trampolines en allerlei klimtoestellen. Zelf de leiding kon er lekker op de toestellen klauteren en klimmen dit vonden dit kinderen ook heel leuk. Als leiding waren we misschien wel af en toe de grootste kleuters. Er was ook wel een zwembad maar daar was het vandaag voor de kinderen iets te koud. Na het spelen was het weer tijd om terug te keren naar het kamphuis.

 

Toen alle Cowboys en Indianen weer in Mountain Oak waren was er weer een heerlijke maaltijd bereid door de keuken.

Ditmaal hadden we kip, krieltjes, sla en appelmoes en het was duidelijk dat iedereen dit wel lekker vond.

 

Na het eten werd iedereen weer bij elkaar geroepen door Sherrif Billy Boem en Opperhoofd Great Oak.

Hier werd duidelijk dat er weer een brief van de ontvoerders was gevonden en er zat ook een ketting bij. In de brief stond dat de ketting zou leiden naar de dader.

De ketting was echter van Tamme Wolf die hierdoor verdachte werd van de ontvoering en in de Jail werd gegooid.

De medicijn man gooide weer met zijn ribben en hij zag dat we het mis hadden met Tamme Wolf. Na een korte ondervraging bleek dat Tamme Wolf haar ketting was kwijtgeraakt tijdens het feest.

 

Na een korte nacht en lange dag in het zwembad waren de Cowboys en Indianen toch wel erg moe, dus iedereen ging vandaag maar wat vroeger naar bed…

 

Howdy,

 

Canalot

 

     

Mountain Oak: Part 4

 

En wij maar denken dat ze moe waren na een korte nacht en een dag zwemmen!!!

De oudste jongens en meisjes hadden nog genoeg energie over om te keten en om naar buiten te vluchten.

Dit keer waren Joram, Jeroen, Dennis, Sebastiaan,Candace en Rachel.

Ja dat had dus gevolgen, en dat werd droogzwemmen op de tafeltennistafel, op emmertjes staan, in de kleine indianententjes zitten enz…...

De topper is echter Michael 4, die werd in de ochtend slapend aangetroffen op de kamer van de oudste meisjes….

 

Wasican Wakan was dit keer wel uitgenodigd voor het ontbijt.

Tijdens het ontbijt heeft hij de ontvoeringszaak besproken met Great Oak en Billy Boem.

 

Na het ontbijt zijn we naar het dorp gegaan en hebben het ruilspel gedaan.

De Cowboys & Indianen zijn vertrokken met een theezakje en moesten deze ruilen voor andere voorwerpen. De opdracht die ze hierbij kregen was dat ze moesten ruilen voor iets Roods, iets wat met Cowboys & Indianen te maken had, iets wat muziek maakt en iets van eten en drinken. Hiervoor konden ze in het dorp aanbellen bij  mensen. Het was weer een geslaagd spel. De middelste jongens kwamen terug met een echte ouderwetse wandelwagen. De middelste meisjes met een chocoladecake en een grote doos met druiven. De oudste jongens eindigde onder andere met een rode BH. De oudste meisjes een Xylofoon. De kleintjes hadden een lekkere ananas. De jongste jongens hadden een Indiaanse trommel. De jongste meisjes kregen voor de opdracht eten en drinken bij een mevrouw allemaal een glaasje Ranja.

 

Na het ruilspel is gingen we lunchen in het dorp… dit keer geen zelfgemaakte lunchpakketjes, maar lekkere patat, nou dat ging er wel in!!!

 

Na de patat mochten de Cowboys & Indianen winkelen in het dorp. Na het winkelen was het weer leuk om alle nieuwe aanwinsten te bewonderen.  

 

Eenmaal terug in Mountain Oak was er weer een heerlijke maaltijd bereid door de keuken. Vanavond was het spaghetti, het was zo lekker dat er maar weinig over was.

 

Tijdens het toetje was daar ineens de medicijnman Wasican Wakan die bezig was met zijn Wester- en Ooster winden meditatie in een Wigwam. Al snel kwamen Sheriff Billie Boem en Opperhoofd Great Oak. Hun bijeenkomst werd verstoord door de komst van Hé & Hoe. Die waren in de Saloon geweest en hadden daar een lasso en een witte cowboyhoed gevonden.

De lasso was de lasso van Sheriff Billie Boom en was weggenomen tijdens de feestavond. Na onderzoek bleek dat Willie de Kit haar hoed was vergeten in de Saloon. Zij werd gelijk in de Jail gegooid. Later bleek dat Willie de Kit onschuldig te zijn… dus de zoektocht naar de daders is nog steeds niet afgelopen.

 

De jongste groepen zijn na het eten naar het bos gegaan en hebben daar met zijn allen een hut gebouwd..

 

De middelste en oudste zijn naar het Casino in Mountain Oak gegaan. Ze konden daar hun geld inzetten bij:  Hoger lager, black jack, balletje balletje, dobbelen, roulette en biscuit schuiven.

Terwijl iedereen aan het spelen was werd het casino ineens overvallen door twee overvallers met grote geweren, staven dynamiet. De overvallers hebben zoveel geld van de bank meegenomen dat de casinoavond gelijk was afgelopen omdat er geen geld meer was.

 

Na de overval zijn de oudste groepen maar uitgeweken naar de kroeg om daar hun gewonnen geld uit te geven.

 

De middelste groepen hielden hun geld op zak en hebben in het donker Glow in de Dark trefbal gedaan.

 

Nu maar weer afwachten hoe de nacht gaat verlopen, wie gaat het vanavond lukken om over te lopen, zullen ze weer gaan keten????

 

Howdy,

 

Canalot

 

 

Mountain Oak: Part 5

 

Het was een rustige nacht die bijna alle Cowboys & Indianen slapend hebben doorgebracht. Bijna, Dennis en Hessel zijn de hele nacht wakker gebleven.

 

In de ochtend waren er op het terrein van Mountain Oak allemaal spelletjes uitgezet zoals Wishkyglas schuiven, Gouden Sherrif sterren werpen, Beschuit fluiten, Hoger lager, Spijkerslaan, Catus gooien, Goudzoeken, Landje Kaap enz….

Een poster van alle Cowboys & Indianen hingen op een rij en ze konden degene die naast hen hing uitdagen voor een spel. De winnaar kon zo steeds een plaatsje opschuiven. Degene die dan als laatste eerste aan de lijn hing was de winnar.

Helaas hebben we het spel maar tot de pauze kunnen spelen omdat het ging regenen.

 

Na de lunch moesten alle Cowboys en Indianen naar het bos voor de survival.

Het was een echte survival we moesten onder andere stukken door het water lopen, onder een net doorkruipen, via een touwladder op een brug klimmen, over boomstammen lopen, tokkelen.

Ondanks dat sommige stukken best wel eng en spannend waren hebben toch alle Cowboys en Indianen alle survival onderdelen als dappere helden doorstaan.

 

Na een lekkere douche, wat na een survival echt wel nodig is, had de keukenploeg gezorgd voor een super barbecue!!!!!!!

 

In de avond was er nog een speurtocht met allemaal vragen over het kamp.

Deze speurtocht ging echter over in een spooktocht dat was weer schrikken en gillen!!

 

Na zo’n enge spooktocht was het voor sommige moeilijk om te gaan slapen en is er weer volop gekeet!

Vooral door de oudste meisjes en de oudste jongens. Uiteraard zijn ze daarvoor weer vrolijk beloond door de leiding die wacht hadden.

De jongens hebben voor de leiding een poppenkast spel gespeeld met sokken over hun handen.
De meisjes hebben X-Factor en de Lama;s gespeeld voor de leiding…..

 

Howdy

 

Canalot

 

Mountain Oak: Part 6

 

Bij alle Cowboys en Indianen begint de vermoeidheid toe te slaan.

Om 07:30 uur lag iedereen nog zo te lekker te slapen en toen is besloten om iedereen nog een uurtje langer te laten liggen.

 

Rond half 10 zaten we met zijn allen fris en fruitig (hmm nee, dat kan niet na een halve week kamp!!!) aan het ontbijt.

 

Na het ontbijt zijn we naar het bos gegaan voor een bosspel.

Tijdens zijn Noorder- en Oosterwind Meditatie had de medicijnman Wasican Wakan mensen weg zien rennen en trof hij een plek aan waar men had zitten picknicken.

 

Vandaag toen wij naar het bosspel liepen werd inderdaad het picknickkleed en de restanten van de picknick aangetroffen in het bos.

Op de picknick plek was een Cowboyhoed, een indianentooi en een Cowboy sjaaltje achtergebleven. Van wie zullen deze zijn???? Van de ontvoerders of wat sommige kinderen hoopte van Lonely Boy en Vlinder????

 

Na het vinden speelde  we een variant van levend Stratego maar dan met een twist van cowboy’s en indianen , met in plaats van een vlag natuurlijk een cowboyhoed.

Iedereen speelde heel fanatiek. Helaas hadden we niet genoeg tijd om het hele spel uit te spelen, want het was weer lunchtijd.

Vandaag kregen we warme “kliekjes” lunch er waren weer vol op broodjes met hamburger, worstjes, spareribs, Pasta en een boterham kon natuurlijk ook gewoon.

 

’s Middags werden alle Cowboys & Indianen in groepen verdeeld en hebben ze per groep verschillende spelletjes gedaan,

 

Na de lunch dit keer geen afwas voor de kinderen (wat een mazzel toch weer!!). dit omdat de eetzaal moest worden omgebouwd voor een grote rodeo stier.

Dit was de grote verrassing voor tijdens deze spel middag en naast alle spelletjes zoals Flag football, soort Volleybal met waterballonnen, Glijden op een zeepbaan en dan was er nog de Rodeostier.

 

Alle Cowboys & Indianen waren echte helden op de rodeostier, het was soms best lastig om te blijven zitten terwijl je je met 1 hand vast kan houden en je met je andere hand in de lucht een cowboyhoed vast moet houden.

 

Na de spel middag al weer vlot verzamelen en omkleden want we moesten volgens de losgeld brief om 18.00 uur  in het bos zijn.

We waren net iets te laat in het bos, gelukkig is het besef van tijd op kamp altijd minder aanwezig bij de kinderen.

 

De sheriff kwam ons vertellen dat we gingen vertrekken richting het bos om het losgeld af te gaan leveren op de afgesproken plaats.

 

De sheriff had een valstrik bedacht. In het bos hebben we het losgeld op de afgesproken plek opgehangen. Hierna zijn alle Cowboys & Indianen zich in de omgeving van het losgeld gaan verstoppen.

Toen iedereen daar verstopt lach kwamen de ontvoerders het losgeld  ophalen.

Nadat ze het geld hadden gepakt werd het codewoord:”Yippiekajee” geroepen door de depurty Sherrif Mounty. Na het roepen van het codewoord rende alle verstopte Cowboys & Indianen naar de ontvoerders om deze te vangen.

Nadat ze waren gevangen,bleek dat Lonely Boy & Vlinder de ontvoerders waren.

Zij hebben vervolgens aan de kinderen uitgelegd dat zij  hun eigen  ontvoering in scene hadden gezet omdat ze geen vertrouwen hadden in de samenwerking tussen de Cowboys & Indianen.

Zij hebben samen al heel lang een geheime relatie, en  zij hopen dat wanneer de samenwerking verbeterd zij hun relatie niet langer meer geheim hoeven  houden.

Hierdoor hebben zij als ontvoerders meerdere opdrachten aan de Cowboys & Indianen gegeven zodat zij moesten gaan samen werken. Dit is uiteindelijk ook gelukt.

Verder hadden ze 150 goudstukken als losgeld gevraagd omdat ze na het ophalen van het losgeld de samenwerking wilde vieren door op pizza’s te trakteren.

 

Na het aanhoren van dit verhaal was gelukkig niemand meer boos op Lonely Boy en Vlinder en even later werden er heerlijke pizza’s bezorgd in het bos !!!!! In totaal zijn er door de hongerige Cowboys & Indianen  XL pizza’s opgegeten dus de vraag of het gesmaakt heeft is al snel beantwoord!!!!!!

 

Een beter einde konden we ons niet bedenken na een week vol avonturen.

 

’s Avonds is er nog een voetbalwedstrijd geweest tussen de kinderen en de leiding.

Na een spannende wedstrijd was het toch overduidelijk dat de leiding dit jaar stukken beter was en de wedstrijd heeft gewonnen.

 

Bij het kampvuur was het ook weer gezellig, er waren marshmallows en zijn er gezellig kampliedjes gezongen onder begeleiding van de gitaristen.

 

Vannacht maar weer eens kijken of er nog puff over is bij de kinderen om te gaan keten… het is niet te hopen, want de meeste leiding is toch wel erg moe nu het einde van het kamp helaas alweer in zicht komt……

 

Howdy,

 

Canalot

 

 

Mountain Oak: Part 7

 

Zo aam het einde van de week waren de meeste kinderen toch te moe geworden om te  keten.

De oudste meisjes hadden nog net wat energie over en gingen ditmaal als laatste slapen.

Het was toch wel uniek dat de oudste jongens binnen een uur sliepen.

 

Vandaag hadden we een jarige dit was Cody, hij werd 6 jaar.

Vanmorgen toen ik hem zag kwam hij gelijk naar mij toe, stak zijn hand uit en zei:”Gefeliciteerd”.  Even later wilde Cody alle kinderen wakker maken zodat ze hem konden feliciteren. Hij is met een leiding alle slaapzalen langs gegaan en ze hebben allemaal voor hem gezongen.

 

Bij het ontbijt hebben we met het hele kamp voor hem gezongen en heeft hij een cadeau gehad.

 

Na het ontbijt was het tijd voor de Cowboys & Indianen om iets te gaan verzinnen voor de bonte avond.

 

Tussen door was het nog tijd om alvast de verjaardag van Cindy te vieren.

Cindy is zaterdag jarig, maar dan hebben het zo druk met inpakken dat we vandaag haar verjaardag alvast hebben gevierd. Uiteraard heeft ook het hele kamp voor Cindy gezongen en heeft ook zij een cadeau gekregen.

 

Na de lunch was het tijd voor toch wel een speciaal en spannend moment voor alle nieuwe kampkinderen, kampleiding en de deelnemers die voor het laatst meegaan omdat ze volgend jaar te oud zijn, namelijk de doop!!!!!

 

Dit jaar had de Medicijnman Wasican Wakan hulp nodig van de dodegraver, dit omdat hij niet meer helder kon denken en de hulp nodig had van de geesten van de oude Indianen.

Hij ging naar de grafheuvel van Winne en ToeTwee en nam een offer mee, dit was een dopeling.

Hij liet deze dopeling achter bij de dodegraver, die gewoon verder ging met zijn werk.

Even later kwam Wasican Wakan terug met nog meer dopeling.

 

Er kwam steeds meer rook uit de grafheuvel en niet veel later kwamen de geesten van Winne en ToeTwee uit de grafheuvel.

De dodegraver schrok zich rot en rende gelijk weg.

Alle dopelingen werden hierna gedoopt door Winne en ToeTwee en kregen een doopnaam.

Na 30 dopelingen had Wasica Wakan genoeg kracht gekregen en kon hij weer helder denken.

 

Ook op de laatste dag werden we weer goed verzorgd door onze keukenploeg, ditmaal hadden zij Shoarmarijst gemaakt.

Dit viel bij de kinderen en de leiding goed in de smaak, alles is opgegeten !!!!!!!

 

Na het eten was het dan echt tijd voor de Bonte Avond. Alle groepen hadden hun optredens goed voorbereid.

Met het hele kamp hebben we genoten van alle optredens!!!

 

Hierna was het tijd om te gaan dansen, de muziek werd verzorgd door DJ Steven.

De avond was super gezellig, iedereen ging los op de dansvloer.

 

Helaas was er ook een huil moment we hebben afscheid moeten nemen van Rebecca, Cathy, Michelle en Eddy, volgend jaar zijn zij helaas te oud voor het kamp.

Zij hebben een fotolijstje gehad met een groepsfoto en kregen ook alle 4 een afscheidscadeau. Snik, snik, snik er is wat gehuild, afscheid nemen is en blijft lastig, gelukkig had Robin voor zakdoekjes gezorgd.

 

Wij hebben met zijn allen genoten van een fantastisch kamp!!!!

De kinderen waren TOP!!!
De leidinggroep was super gezellig!!!

Het weer was Super!!!

 

Kortom we kijken nu alweer uit naar het kamp van 2011!!!!

 

Howdy, and till next year!!!!!!!!

 

Canalot

 

 

Dit is het verhaal verzonnen door Femke Jehee (7 jaar) van de kleintjes. Zij hebben dit verhaal gespeelt op de bonte avond. Femke was de boef en Amel, Leandro, Hint, Esmee en Cody waren de indianen en cowboys.

Er was eens een dorp Mountain Oak. Daar woonden cowboys en indianen. De cowboys en indianen zaten samen bij het kampvuur en zeiden tegen elkaar dat er een boef was die hun goud gepikt had en nog meer goud wilde pikken.

Terwijl de cowboys en indianen aan het praten waren bij het kampvuur kwam de boef aangeslopen om nog meer goud te stelen van de cowboys en indianen.

Gelukkig zagen de cowboys en indianen de boef aankomen en gingen de boef vangen. De boef ging schieten maar de cowboys en indianen waren niet bang en gingen de boef vangen.                             

De cowboys en indianen stopten de boef in de gevangenis.

De cowboys en indianen waren zo blij dat ze feest gingen vieren bij het kampvuur.

En ze leefden nog lang en gelukkig.


Kamplied gemaakt door een aantal middelste meisjes.

Melodie YMCA lied

Robin is heel erg lang

En Anton heeft een goede zang

Romana is een lieve meid

En Thomas die pijn lijdt


Djouni heeft het heel fijn

En Sander schijnt de vader te zijn

Wilma is goed met verband

Vooral voor je hand

Er zijn op dit moment geen agenda punten.