Nieuws kamp 2011

 

Zaterdag

En ja hoor, het kamp is weer begonnen en dat is te merken ook. Wat ik tot nu toe zie is veel lachende, rennende, zingende en spelende kinderen, dus dat belooft veel goeds.

Na een hoop voorbereiding van alle kampleiding zijn we dan toch echt begonnen. Laten we beginnen bij het begin, het moment dat de bus op het kampterrein aankwam. De kinderen stapten uit bij het Landgoed van de Baron en de Baronnes van Berg tot Eik. (Voor de ouders, dit is in de buurt van Bergeik) Na een korte indeling van de groepen, werden de tassen even kort gecontroleerd op diverse waren welke verboden zijn op het landgoed.


Hierna werden de slaapkamers door de kinderen onbewoonbaar gemaakt en de bedden opgemaakt.

Toen was het tijd voor een heerlijk diner welke door de Baron en Baronnes werd aangeboden. Ik zag diverse lekkernijen, als kipvingers, heerlijke patat/aardappelschijfjes, sla, broodjes en natuurlijk de wereldberoemde JOPPIE SAUS. Nou als je zo rond keek werd en heerlijk gesmuld.

Nadat alle buikjes vol waren gegeten had iedereen wat tijd voor zichzelf. De een ging de paarden aaien, de andere wat basketballen en weer wat anderen gingen de meisjes plagen. En je weet, meisjes plagen…..

Het werd al aardig donker op het landgoed en daarom gingen de jongste naar het bos om wat hout te sprokkelen. De oudste gingen op weg naar de kampvuurplaats om daar met z’n allen heerlijk te vertoeven. Nadat de kleintjes terug waren en heerlijk in hun warme bedje lagen werd het buiten ineens heel eng. De kinderen zaten nog heerlijk bij het kampvuur toen er plot een onwijs gegil klonk uit de verte. Wat was er gebeurd?!?!? Ineens kwam de dienstmeid aanrennen en met een hoop gegil kon je eruit opmaken dat er iets vreselijks was gebeurd. Ze had het ook nog over de baron?!?!?
Snel zijn alle kinderen richting de plek gegaan welke de dienstmeid had aangewezen en daar…

Daar lag hij, de baron. DOOD! Op zijn hoofd en hand had hij wat bloed en hij had geen schoenen aan. Tevens was zijn rechtersok half van zijn voet af. Snel werd de politie gebeld, want er was hier iets echt niet in de haak. Daar kwam de politie al aan scheuren en uit de auto stapten twee rechercheurs, Slock en Borrel. Deze rechercheurs zouden de zaak wel eens even oplossen. Zij zette de boel af met politielint en begonnen aan het onderzoek. De baronnes, de zoon en dochter van de Baron en alle mensen die op het landgoed werkten stonden ook om het lijk heen. Zij maakten zich eigenlijk allemaal toch wel erg verdacht vonden ook Slock en Borrel. Na een tijdje kwam zelfs de technische recherche al aan. Zij tekende een krijtstreep om het lichaam van de baron en maakten foto’s en aantekeningen. Wat was er nu toch gebeurd? Slock en Borrel hadden eigenlijk na het onderzoek al gelijk een vermoeden dat de baron niet op die plek was vermoord, maar dat hij versleep was. Tevens wisten zij eigenlijk al direct:  


1. Wie de baron had vermoord

2. Waar de baron was vermoord
3. Welk wapen er gebruikt werd  

Echter wilden ze dit niet vertellen aan de kinderen. De kinderen moesten hier zelf maar is achter gaan komen. Hoe? Ja dat werd morgen wel verteld.

Na deze commotie was het tijd voor, jawel, natuurlijk de dropping. Ik weet niet hoe het met de andere groepen ging, maar ik ging met de oudste meisjes mee, welke pas om een uur of 1 vertrokken. Nadat we tien keer fout waren gelopen zijn we onderweg ook nog even wat gaan rusten op een bruggetje. Hier werd de dames gevraagd of zij ook beest konden noemen welke begon met de letter Q. Nou hier hoefde door candace niet lang over na te denken. Kroket was het antwoord, want dat schreef je namelijk ook met een Q?!?!?!?! Qroket of Qroquet of…. Nou je snapt hem al die QROKET is al helemaal ingeburgerd in het kamp. De naam van de oudste meisjes is nu zelfs de Qroketten.

Na een uurtje of drie te hebben gelopen waren we gelukkig terug bij het kamphuis. Na een chippie en snelle drink gingen we lekker slapen. Het was een drukke maar gezellige dag geweest en we zijn benieuwd wat we morgen weer allemaal gaan beleven.  Tot morgen!

 

Zondag

Nadat de kleinsten en jongste zondagochtend wakker werden viel hun meteen iets op, er was politie lint gespannen bij de speeltuin en er was met krijt een man op de grond getekend . Wat is hier gebeurt? Na het ontbijt kwam het verlossende antwoord inspecteur Borrel, hij kwam vertellen wat er die nacht gebeurt was met de Baron. De Baron was vermoord en de kinderen moesten gaan onderzoeken door wie hij is vermoord, met welk wapen en in welke kamer.

Nadat dit was gebeurt begon de gevo met een verhaaltje, hierna werd er gezongen en was er een spel REN JE ROT met allerlei leuke vragen die de kids moesten beantwoorden. Hierna was er een lekkere lunch.


In de middag was het tijd voor het spel levend cluedo. Alle groepen werden gemengd en ze moesten in groepjes van 3 of 4 personen op zoek naar posten. Daar aan gekomen mochten ze drie vragen stellen. Als er een goed antwoord bij zat konden ze deze van hun lijstje afstrepen.


Na het avond eten kwamen inspecteur Slok en Borrel weer langs. Ze hadden aanwijzingen voor de groepen en iedereen kreeg een mapje waarin alles stond vermeld. Ze hoefde alleen maar aan te kruizen wat ze hadden ontdekt.


Nadat gezamenlijk het kamplied was gezongen en geoefend. Werden de jongste jongens en meisjes gedropt hiermee werd hun dag afgesloten. De middelste en oudste bleven op het kampterrein om een muziek quiz te spelen. Toen het ging schemeren gingen de middelste en oudsten jongens en meisjes het doune spel spellen in het bos. Nadat ook hun terug waren was de dag klaar.


Al met al was het een geweldige eerste dag.  

 

Maandag

Maandag was een heerlijke dag. We begonnen uiteraard weer bij de vlaggenmast, alwaar de dagelijkse rituelen werden uitgevoerd. Na een korte elfjesdans was het tijd voor het ontbijt, welke iedere ochtend trouw door de keuken werd verzorgd. Na het ontbijt was het tijd om de zwemspullen in te pakken, want, je raadt het al we gingen ZWEMMEN. En we gingen niet zomaar naar een zwembad, maar naar een tropisch zwemparadijs. Het zwembad heette de Tongelreep en had onder mee diverse glijbanen, een golfslagbad, buitenzwembaden en nog veel meer. Om klokslag half 11 kwamen er 2 (!) bussen om de kinderen vanaf het kamphuis richting het zwembad te brengen. Daar aangekomen kregen we eerst 5 minuten een praatje van een badmeester. Nou je begrijpt daar werd erg goed naar geluisterd en hierna zijn we het zwembad ingegaan.

Na een hoop geplons, gespetter, een patatje, gespater, een golfje hier, duiken, elkaar onder duwen, een golfje daar, bij elkaar op de rug, van de glijbaan, van de andere glijbaan, van nog een andere glijbaan, was het dan half 4. Tijd om terug te gaan naar het kamphuis. Onderweg terug was iedereen toch wel moe, want ik heb veel mensen gezien met de oogjes dicht.

Aangekomen bij het kampvuur had iedereen wat tijd voor zichzelf. Na dit uurtje ontspannen was het tijd voor het diner. De keukenploeg had heerlijke pannenkoeken gemaakt. Pannenkoeken met spek, stroop of poedersuiker, het kon niet op. De pannenkoeken gingen erin als koek.

Na het eten was het tijd voor een bosspel. De kinderen moesten verschillende posten opzoeken waar zij een letter konden winnen. Met deze letters moest een woord gemaakt worden. Het was een leuk spel welke lekker snel weer afgelopen was. Bij terugkomst kreeg iedereen wat lekkers om te drinken en gingen de eerste groepen kinderen al naar bed. Toen ook de oudste jongens en meisjes op hun kamer waren (want ja ze gingen natuurlijk niet slapen) was het tijd voorde leidingavond.

Deze avond is speciaal voor de leiding georganiseerd en is altijd erg leuk (voor de leiding). Dit jaar begonnen we met Ducken. Er moesten enkele leiding geduckt worden en enkele moesten ducken. Als je wil weten hoe dit werkt dan moet je dit maar eens aan 1 van de leiding vragen.

Hierna was het tijd voor het hoofdspel. In 45 minuten moest een puzzel in elkaar worden gezet. Deze puzzelstukjes konden verdiend worden door weer minispelletjes te spelen/op te lossen. Dit spel was erg leuk en er is veel gelachen deze avond. Na afloop zijn we nog met een grote groep blijven zitten. We deden toen het spel Rapoesika. Hierbij wordt een hand gegeven aan iemand in de kring. Iemand die buiten staat en niet heeft gezien wie de hand heeft gekregen wordt er hierna bij geroepen. Door ‘straling’ en ‘telepathie’ weet diegene van buiten dan wie de hand heeft gekregen. Er waren mensen bij die snel doorhadden hoe het werkte. Echter waren er natuurlijk ook een aantal bij die het nu nog niet weten. (Maak in ieder geval gebruik van de 2:3:2-regel)

Hierna was het tijd voor nog wat andere spelletjes. Echter de klap op de vuurpijl was het optreden van Colin die een Luipaard, of was het nu Koala na deed. Als je wil weten hoe hij dit nadoet, vraag dit dan even aan hem! Maar iedereen die nog aanwezig was rolde letterlijk over de grond van het lachen.  Het was een geslaagde dag en een geslaagde avond. Tot morgen allemaal.  

 

Dinsdag

En weer brak er een mooie dag aan in het altijd gezellige kamphuis in Bergeik. De kinderen werden al weer vroeg gewekt en uiteraard keek iedereen weer ouderwets gezellig uit de ogen deze morgen. Maar na de vlaggenmast en de ochtenddans gingen de oogjes wat meer open en verscheen er weer de bekende glimlach op de lippen van ieder kind.

Na het heerlijke ontbijt gingen we op weg naar het bos voor het ‘kralenspel’. Bij dit spel kreeg iedereen 3 kralen in zijn hand en werd het bos ingestuurd. Nu was het de bedoeling dat de kinderen elkaar tikten en dan moesten ze bij elkaar raden hoeveel kralen er in de hand zaten. Was het goed, dan kregen ze een kaart. Deze moesten ze inleveren bij de diverse posten in het bos. Echter konden ze ook getikt worden door de tikkers. Het was een leuk spel met veel rennen en raden.

De kleinsten waren niet meegegaan met het spel. Zij gingen met inspecteur Slock en de hond Foofer op pad. Want Foofer had een soort spoor gevonden! Waar ging deze heen?!?! De kleinsten liepen achter de hond aan, maar wat een gekke hond was dat zeg. Hij ging onderweg plassen, poepen en rollen. Maar uiteindelijk liep de hond naar de vuurplaats! Wat was daar nu?!?!?! De hond gaf met zijn staart aan dat dit betekende dat de vuurplaats niet bij de plaatsen hoorden waar de moord niet was gepleegd. Deze konden de kinderen dus uit hun plaatsen strepen.

Nadat de ouderen terug kwamen uit het bos werd er een heerlijke lunch voorbereid door de keuken. Broodjes kaas en worst verdwenen in de monden van de kinderen. En wie was daar?!?!?! Daar stond Aad ineens voor de deur. Nou dat vonden de kinderen en vooral de middelste jongens natuurlijk helemaal top! Aadje, keten!!! Gelukkig voor ons was het inmiddels erg lekker weer geworden en hebben we even snel het programma omgegooid, want het was tijd voor WATERSPELLETJES!!! Water, water en nog eens water, met op het eind het grootste watergevecht sinds jaren. Waterballonen, emmers water, nog meer emmers water en nog meer pannen met water vlogen om de oren. Echt iedereen was zeiknat, inclusief Anje die haar babyfoon maar even af had gedaan. Na de waterspelletjes bij het omkleden zei Therpherley tegen Anje dat ze toch wel erg oud was geworden :P! En Cody gaf aan dat hij in de oorlog was geboren, in een straaljager! Wij vragen ons af hoe dit nu mogelijk was?

Na dit watergevecht was het tijd voor het diner. De keuken had onder leiding van Rob een heerlijke maaltijd gemaakt. Pasta met rode saus en sla stond er op het menu, heerlijk.

Na het diner was het tijd voor het muziekspel. De oudste jongens en meisjes gingen in het bos zitten en moesten allemaal een eigen liedje zingen. Nou en zingen werd schreeuwen, je kon ze uit het bos bij het kamphuis horen!!!

Na het diners kwamen Slock en Borrel naar de kinderen toe. Er waren weer wat plaatsen onderzocht door de technische recherche, dus die konden worden geschrapt. Verder konden de winnaars (groep 8) van vanmiddag ook weer wat kaarten winnen. Tevens werd de Butler niet meer verdacht. De kinderen hadden immers gezien dat hij bij het kampvuur was ten tijde van de moord.

Hierna was het tijd voor de vermoedens. De kinderen moesten aangeven wie zij dachten dat het had gedaan, met welk wapen en op welke plaats. Als zij dit nu al goed hadden konden ze op het laatst extra punten verdienen.

Hierna gingen de kleinste en jongste naar bed, want het was tijd voor de SPOOKTOCHT. Nou daar kwamen de bekende mensen al zeggen dat ze ECHT ECHT ECHT ECHT niet mee wilden. Na er toch een aantal overgehaald te hebben gingen we op weg naar het bos. Ik liep mee met de oudste jongens en deze waren erg stoer, maar ook wel erg bang. Want op de helft van de tocht richting de eerste post werd ze wijsgemaakt dat ze dadelijk in hun eentje het bos in moesten. Nou toen wilde de helft van de groep natuurlijk al terug. Max helemaal!! :P (Die zit hier nu naast mij) Toch vinden we het wel heel erg dapper dat, Esmee, Max, Martijn, Veronique, Mike, Susan en Kimberly de spookspeurtocht toch liepen!!!

Maar gelukkig hoefden ze niet in hun eentje, maar…. wel met ze tweeën. Dit was natuurlijk ook ontzettend spannend! Wat kwamen ze allemaal tegen, ik hoorde een man met een kettingzaag, een clown, een weerwolf, bewegende bomen, iemand die was vermoord, een Bosjesman en nog veel meer. Ik hoorde dat de spookspeurtocht erg eng was! Na afloop liepen de middelste jongens en meisjes terug naar het kamphuis. De oudsten liepen echter niet terug naar het kamphuis. Zij liepen verder het bos in. Toen we al een tijdje hadden gelopen zagen we ineens een zeil liggen op de grond met daaromheen een aantal fakkels. Wat was dit nu?!?!?! Daar stonden ook wat auto’s met daarin….. HUH! Daar lagen de slaapspullen van alle oudste jongens en meisjes. We gingen slapen in het bos!!!! Iedereen pakte zijn/haar spullen uit en ging heerlijk liggen op het zeil. Ondertussen werd er lekker chips, drinken, en broodjes worst (ja lekker warmgemaakt op een blikje cola met daarin brandgel) uitgedeeld. Ondertussen werd er gitaar gespeeld door een aantal leiding en uiteraard Luuk en Dennis van de oudste jongen. Het was heel gezellig.

Maar…. door onze weergoden werd om ongeveer 3.30 uur roet in het eten gegooid, want het ging zachtjes regenen. Aangezien we zo’n grote groep hadden konden we geen dak op de tent maken. Dus konden we het risico niet nemen dat alle spullen (slaapzakken, kussen, etc.) nat werden. Dus hebben we alle spullen snel in de auto’s gelegd en zijn we terug gelopen naar het kamphuis. Het regende op dat moment niet zo hard, maar de druppels waren dusdanig dat na een tijdje je bedje behoorlijk nat zou worden. Terug bij het kamphuis was het ongeveer 4.15 uur en was iedereen toch wel erg moe. Dus hup, tanden poetsen en naar bedje toe. Er werd weinig meer gekeet, want iedereen was zoooo moe. Het was een topdag, waar water de belangrijkste factor was. Op naar morgen, we gaan kijken wat we morgen weer gaan beleven!!!           

Wist je trouwens dat de tandpasta van sommige kinderen naar chips en snoep ruikt.

Wist je dat je als je vraagt of je mag ruiken of ze hun tanden hebben gepoets je dus het antwoord krijgt dat de tandpasta naar chips en snoep ruikt.

Woensdag

En daar zijn we weer met een nieuwe beschrijving van de woensdag! Wat gaat dat snel zeg, nu ik dit zit te tikken realiseer ik mij dat het vandaag al donderdag is. Wat hebben we al veel meegemaakt! Wat hebben de kinderen gisteren allemaal beleeft.

In de ochtend hebben we, uiteraard na de dagelijkse vlaggenmast en het ontbijt, een rustig ochtendje gehouden. Sommige kinderen gingen wat spelen, de anderen gingen even naar het bos en weer anderen wilden gewoon ff chillen. Ze mochten dit chillen zelfs op de slaapkamer, aangezien sommige dit slaapje gewoon even nodig hadden.

In de middag werden de groepen 1 voor 1 naar de eetzaal geroepen en kregen zijn daar een verrassingslunch; een broodje kroket en een broodje frikadel. Na het inpakken van de tas met drinken en eten gingen we op weg naar de survival, want deze was in de ochtend door diverse legermannen in elkaar gezet.

Na een lange wandeling kwamen we in het bos. Daar waren diverse touwen over het pad gehangen waar we over, onder, doorheen en overheen moesten. Ook een zak waar we met z’n 5-en in moesten en dan zaklopen was van de partij. Nadat we ook diverse netten onderdoor waren gekropen en gerold ging er ineens een touw de sloot in. Wat was hier nu de bedoeling. Nou gewoon, we moesten met z’n allen de sloot in en hier doorheen banjeren richting de waterval. Onderweg in de sloot kwamen we grote boomstammen tegen waar we overheen en onderdoor moesten. Echt heel gaaf! Hierna kwamen we aan bij de waterval. Om dit te omschrijven is een beetje moeilijk, dus de foto’s bekijken is hier een pre. Over de waterval loopt namelijk een klein bruggetje. Vanaf de sloot na de waterval klommen de kinderen met een touwladder het bruggetje op. Hierna gingen we onder de brug onder de waterval staan. Fotomomentje!!! Nadat we daar heerlijk hadden gespetterd en gespaterd was het tijd voor wat te drinken en eten welke we in onze rugtassen hadden meegenomen. Na nog wat in de modderpoel te hebben gesprongen en gezwommen gingen we op weg naar het volgende onderdeel. Dit was een tokkelbaan en een andere touw over het water.

Nadat we helemaal doorweekt waren gingen we maar snel terug naar het kamphuis. Hier stond er al een behoorlijke file voor de douches. Iedereen wilde de modder van zich afspoelen en lekker schoon weer bij het diner verschijnen. De keuken had deze avond namelijk een heerlijke barbecue georganiseerd. Ik zag Röstirondjes, kip, hamburgers (met korting), worsten, sla, brood, appelmoes,  toni-saus, spare-ribs en nog heel veel meer. Wat een heerlijk diner was het.

Nadat de buikjes rond waren gegeten was het tijd om met je eigen groep iets gezelligs te gaan doen. De middelste meisjes gingen bijvoorbeeld op hun kamer giechelen en het spel doen, durf of waarheid spelen, terwijl de oudste jongens en meisjes naar het cafe mochten in Bergeik. Ik kan alleen vertellen over het cafe omdat ik hier mee was gegaan. We gingen met 5 auto’s richting het dorp. Aangekomen gingen we naar een café waar harde muziek gespeeld werd en waar 2 pouletafels waren. Ook was er een danspaal, waar de meeste meisjes (al zag ik ook een paar jongens) omheen gedanst hebben.

Het eerste drankje kregen ze uiteraard weer van de leiding. Omdat dit weekend de Energiedrankjes verboden waren, mochten ze eigenlijk geen Red Bull bestellen. Maar we hadden besloten dat ze 1 drankje mochten. Nou je begrijpt het al, we waren met 21 kinderen en daarvan hadden er 17 Red Bull. Na veel gedans, gesjans, ge-poule en veel gelach was de avond afgelopen. Iedereen stapte weer in de auto en we gingen op weg naar het kamphuis.

Het was weer een leuke, intensieve dag waarbij geen kind droog is gebleven. :P Maar we hebben weer veel gelachen en gedaan. Tot morgen!  


Donderdag


De dag begon zoals altijd wakker worden, kamer opruimen, inspectie, snoepwinkeltje en daarna naar het dorp shoppen!!

Nou ja, shoppen de kleinste en de jongste kochten een cadeautje en gingen daarna naar een te gekke speeltuin met heel veel speeltoestellen en 2 kleine zwembaden. De kids hebben zich kostelijk vermaakt. Natuurlijk gingen middelste en ouderen wel winkelen in het dorp. Ze kwamen met van alles en nog wat terug.

Aan het einde van de middag was het dan zover de DOOP. Wij gaan naar de doop en verliezen alle hoop. De jongens en meisjes kregen weer van alles over zich heen van bruine bonen tot scheerschuim. Natuurlijk werd hier hard om gelachen. Ook was er deze avond weer een BBQ met lekkere spiesjes en spare ribs.

Na het lekkere eten was de ontknoping. Slok en Borrel vroegen de groepen om samen te werken en dit werd ook gedaan. Eerst werd de plaats van delict bepaald. Na veel kruizen en weg strepen was dit de parkeerplaats. Toen dit bekend werd gingen we over naar het wapen. Weer gingen Slok en Borrel alles langs en na veel kruizen werd ook het wapen bekend dit was een zaag. Nu alleen nog de dader vinden en het mysterie is opgelost. Slok en Borrel zetten hun beste beentje voor en deden wat onmogelijk was en losten het mysterie op Zack de zoon was de dader. Op het moment dat ze hem wilde gaan onder vragen ontsnapte Zack, natuurlijk werd de politie gebeld. Daar kwam ineens op de parkeerplaats een echte politieauto aan rijden. Wat was dat gaaf zeg. De agenten leverde Zack de zoon geboeid en al af. Wat hij heeft gedaan dat zal u moeten vragen aan de ymca gangers die zijn mee gegaan. In de avond was het eigen invulling van de groepen er werd al druk geoefend voor de bonte avond.

Het was weer een geweldige dag.

 

Vrijdag


En zo was het al weer de laatste volle dag van deze week. Wat ging het snel zeg! Maar ja dat heb je als iedereen het zo naar zijn/haar zin heeft. Helaas kan ik niet veel over de ochtend zeggen aan gezien ik deze niet heb meegemaakt. Ik had namelijk late nachtwacht, wat betekent dat je van 3.00 tot 7.00 uur wacht moet houden en het kamphuis + toiletten schoon maakt. Nu had de vroege wacht om 3.00 uur de wacht overgegeven met de mededeling dat iedereen heerlijk sliep. Ware het niet dat de oudste jongens om 3.30 uur de wekker hadden gezet. Een aantal van hen waren dus om dat tijdstip wakker en bleven dit ook tot een uur of 7.00 uur. Pffff. Na ze een aantal taken te hebben gegevens, zoals rondrennen op het grasveld, de zaal vegen etc. dachten we dat ze wel gingen slapen. Maar helaas!!!


Maar zoals gezegd weet ik dus niet van de ochtend omdat ik lag te slapen. Wat ik heb begrepen was dat ze een bosspel deden. Hierna kwamen ze terug op het kamphuis en stond er een heerlijke lunch voor ze klaar. Na de lunch was het tijd om te gaan oefenen voor de Bonte avond welke die avond gehouden zou worden. En geoefend werd er. Overal zag je drukke groepjes die van alles aan het voorbereiden waren.

Hierna was het tijd voor het diner. En wat voor diner! Daar kwam de pizzakoerier (Domino’s Pizza) met wel 4 tassen vol met pizza’s! Het leken er wel 100! Wat geweldig om iedereen heerlijk te zien genieten van de pizza’s!!! Na afloop volgde er natuurlijk Rob bedankt, want dit was een geweldig avondeten.

En toen was het zo ver. De Bonte Avond kon beginnen. Ik zag diverse optredens, van Snappie de Krokodil tot aan diverse spelprogramma’s. Allemaal erg leuk! Wat zeker het vermelden waard was, was het optreden van de oudste jongens. Zij hadden een film gemaakt welke op de beamer aan de kinderen werd getoond. Echt een stoere film jongens. Waarschijnlijk wordt deze wel in de kampfilm gemonteerd, zodat jullie deze later kunnen bekijken.

Na de Bonte Avond was het tijd voor de disco. Daar kwam een echte DJ (STEVE) met zijn spullen en hij maakte er een knalavond van. De kinderen danste en sprongen alsof hun leven er van af hing. Ook waren er allerlei lekkernijen neergezet, van kipvingers tot salami, chips en nootjes. Het kon niet op. Toen de kleinste naar bed gingen was het tijd om afscheid te nemen van de mensen die volgend jaar niet meer mee gaan. Door DJ Steve werd een ‘janknummer’ opgezet en de tranen vloeide rijkelijk. Wat was het jammer dat ze volgend jaar niet meer mee konden!

Hierna was het bedtijd en ging de leiding nog even gezellig buiten zitten voor een laatste neut. Wat was het gezellig en wat hebben we weer gelachen om onze Koala (inside joke). Nadat de meeste leiding hierna naar bed ging zijn we met een klein groepje nog even bij het kampvuur gaan zitten. We hadden nog diverse spullen die niet meer mee terug naar Den Haag moesten en uiteraard hadden we meer dan 60 pizzadozen welke een heerlijk vuur voortbrachten.

En toen om 5.00 uur zijn we toch maar gaan slapen waarna we om 7.00 uur weer gewekt werden door Anje. Maar dat maakt allemaal niet uit, want….

Jongens, meisjes, leiding, keuken, wat was het een gezellig kamp. Je zag dat de kinderen stuk voor stuk hebben genoten en dat de leiding soepeltjes op elkaar ingespeeld is. Iedereen weet zijn taak en waar hij/zij goed of slecht in is, waardoor het geweldig is om te zien dat het allemaal zo goed loopt.

Het kamp is weer ten einde en we moeten weer een jaar wachten tot dat we weer naar Bergeik toe kunnen. Voor nu bedankt voor de geweldige week en we hopen de kinderen en de leiding volgende jaar weer terug te zien.

Tot volgend jaar!


Er zijn op dit moment geen agenda punten.