Nieuws

Zaterdag

 

Eindelijk was het dan weer zover na een heel jaar wachten is daar eindelijk weer het YMCA Escamp zomerkamp.

Rond half 3 werd het steeds drukker bij het clubgebouw in de Heelsumstraat. Nadat alle bagage in de bus was geladen was het tijd om afscheid te nemen van alle ouders.

 

Eenmaal in de bus was het weer gelijk gezellig. De meeste kampdeelnemers gaan al wat jaartjes mee en waren blij om al hun vrienden weer te zien. Na een lange busrit, gelukkig in een bus met airco, kwamen ze aan in Lampie Lampie Land.

Nadat de kinderen in groepen waren verdeeld mocht iedere groep langs de douane die alle tassen grondig controleerde. Er werden weer de nodige verboden spullen aangetroffen zoals MP3 spelers, mobieltjes. Het origineelste was dit jaar 1,5 liter Red Bull gegoten in een fles Spa Fruit.

 

Toen iedereen zijn bagage naar de slaapzaal had gebracht was het tijd om kennis te maken met hun groepsgenoten. De middelste meisjes hadden na de kennismaking allemaal groene stippen op hun gezicht!!!!

In een korte tijd had de keuken een overheerlijke maaltijd gemaakt die bestond uit tomatensoep en broodje knakworst en fruit als toetje.

De jongste groepen zijn na de maaltijd naar het bos gegaan en hebben daar hutten gebouwd.

 

Toen het duister werd moest iedereen verzamelen bij de rots en tot een ieders verbazing begon de rots ineens te praten. De rots verwelkomde iedereen en zat zo vol energie dat hij een feestje wilde geven. Op het moment dat iedereen stond te dansen kwamen er allemaal lichtjes aangelopen zoals Kerstlicht, Stoplicht, Remlicht, Zwaailicht, Kaarslicht, Zoeklicht en Flikkerlicht die gezellig mee gingen dansen. Even later kwamen ook  mr.TL en Lampionnetje die ook zeer blij waren met alle bezoekers in Lampie Lampie Land.

 

Minder blij met de komst van de nieuwe bezoekers waren Mr.Blekleit en Lampekappie. Die vonden dat het veel te druk en het ergste was dat ze vonden dat er teveel lichtjes waren.

Mr.Blekleit en Lampekappie besloten om alle lichtjes uit te zetten.

 

Toen alle lichten uit waren waren Mr.TL en Lampionnetje erg verdrietig. Zij besefte al gelijk dat ze dit probleem niet snel op konden lossen en dat ze hierbij de hulp nodig hebben van alle kinderen.

 

Mr.TL ging met een energiespreuk proberen om in ieder geval 1 lichtje weer aan te krijgen. De kinderen mochten bij het lichtje gaan staan waarvan zij dachten dat die weer aan zou gaan.

 

De meeste kinderen hadden hun hoop gevestigd op het flikkerlichtje, vooral de oudste jongens!!!! Maar na de spreuk was het kerstlicht die weer genoeg energie had gekregen om te gaan branden.

 

Alle kinderen die hierbij stonden kregen een lichtje en waren vanaf dat moment een Lampionnetje. De pechvogels bleven helaas een Lampie-of.

 

Later op de avond was het tijd voor de dropping. De middelste meisjes en jongens werden gedropt in België en mochten hun weg terugvinden naar Nederland.

 

De middelste meisjes waren erg bang in het donkere bos, dit werd niet minder toen de leiding enge verhalen ging vertellen. Maat gelukkig zijn ze onderweg geen vampiervleermuizen tegen gekomen.

 

De middelste jongens hadden het zwaar. Zij liepen tijdens hun tocht de kans om everzwijnen tegen te komen en om die niet boos te krijgen moet je plat op je buik gaan liggen……… Aardig wat keren leken de geluiden erop dat er een everzwijn aankwam, maar na een aantal minuten liggend op de grond bleek het gelukkig niet zo te zijn. Er was zelfs een middelste jongen die heel nodig moest poepen in het bos……na 3 x proberen toch maar doorgelopen naar het terrein.

 

De oudste meisjes en jongen werden gedropt in de buurt van Valkenswaard. Voor de leiding van de oudste meisjes werd het een lange wandeling waarbij de meisjes veel ebben geklaagd. Tijdens de tocht kwamen zij wel erg veel naaktslakken tegen en volgens de verhalen hebben ze er ook heel veel geplet.

 

De oudste jongens gingen tijdens hun tocht “Moonen” (=bloten billen laten zien

) naar alle auto’s die eraan kwamen….. dit ging een tijdje goed en ze hadden erg veel lol totdat een van de auto’s een politiewagen was. Na een boze toespraak van de politieagenten is het de kampleiding gelukt om de groep weer verder te lopen naar Lampie Lampie land en kon een rit naar het politiebureau worden voorkomen.

 

Zondag

Na een voor sommige hele korte nachtrust was het tijd voor ochtendgymnastiek en het ontbijt.

Hier kregen de Lampie-offs te horen dat zij hun stoelen in moesten leveren en staand moesten eten. De Lampie-ons hadden meer geluk zij konden zittend ontbijten.

 

Na het ontbijt hebben we tijdens de GEVO (geestelijke vorming) allerlei kampliederen gezongen. Na het zingen kregen de groepen een bijbel verhaal die zij een uur later met hun groep moesten uitbeelden. Dit werd door alle groepen zeer leuk gedaan.

 

In de middag stond er een GPS-tocht op het programma.Tijdens deze tocht moesten er allemaal opdrachten worden gedaan zoals 1 minuut op 1 been staan, ver springen, elkaar 100 meter tillen, rechters sokken op kleur volgorde leggen, bladeren aan een stok rijgen.

 

De ene groep liep de tocht linksom en de andere rechtsom en zodra een groep een andere groep tegen kwam moesten ze tegen elkaar duelleren. Hierbij moesten ze dan onder andere estafettelopen , zo snel mogelijk op alfabetische volgorde van naam gaan staan, de hoogste zandberg maken.

 

Eenmaal terug op het terrein was er een super maaltijd patat met kipfingers. Door de keuken is er voor al die hongerige kinderen 22 kilo patat gebakken en dit is allemaal opgegaan.

 

In de avond moesten de kinderen weer verzamelen bij de rots. Daar kwamen alle lichtjes weer bijeen. Blekleit en Lampekappie vertelde dat zij in de rots een super geweldige super sonische machine hadden geplaatst waarin zij alle negatieve energie op konden slaan. Als deze machine vol is dan zal de rots ontploffen en zullen er geen lichtjes meer aan kunnen. Uiteraard mochten de kinderen dit niet gaan door vertellen aan Mr.TL en Lampionnetje.

De machine werd door hun ook al gelijk gevuld met negatieve energie. Zo kregen zij negatieve energiepunten van Aywaille die niet wilde afwassen, Mike van Nunspeet die teveel vruchtenhagel op zijn brood , Ben die teveel bij de oudste meisjes hangt en de oudste jongens die het laagste cijfer hadden voor de inspectie.

 

Vlak hierna kwamen Mr.TL en Lampionnetje zij waren heel blij met alle positieve energiepunten die er door de kinderen waren verdiend. Zo werden er door de oudste jongens 150 energie punten verdiend doordat zij zich bij de GEVO goed hadden ingezet en de behaalde punten van de GPS-tocht.

Ook konden de oudste jongens het brandende kerstlichtje aanraken en hierdoor kregen zij zoveel  energie dat zij Lampie-on werden met gelijk als kado dat zij op maandag ochtend geen afwas hoefde te doen.

 

Hierdoor gingen er weer lichtjes aan, de kinderen die bij de juiste lichtjes stonden werden Lampie-on en de andere werden Lampie-off. Iemand die eerder Lampie-on was en nu bij een verkeerd lichtje stond werd helaas door de verkeerde keuze Lampie-off.

 

Aan het einde van de avond was er voor de middelste en oudste groepen nog een douanespel in het bos waar zij energiepunten konden verdienen.

 

Na 2 drukke eerste avonden waren alle kinderen snel in diepe rust, nou ja er waren wel 3 oudste meisjes : Louisa, Maaike en Nina die betrapt werden terwijl zij over wilde lopen na de oudste jongens.

 

Maandag

 

Na een goede nachtrust was gelijk weer werken voor de kinderen, namelijk het schoonmaken van de slaapzalen voordat de inspectie kwam.  De inspectie heeft alle slaapzalen bekeken en waren tevreden, dit was terug te zien in de cijfers.

Voor het ontbijt was er eerst weer ochtendgymnastiek zodat de kinderen soepel aan tafel konden.

Gelijk na het ontbijt kreeg iedereen zijn snoepkaart zodat ze snoepjes konden komen om mee te nemen naar het zwembad.

 

Toen iedereen klaar stond om weg te gaan naar het zwembad was het even balen want de bus was er nog niet. Na een telefoontje naar de buschauffeur bleek dat de dubbeldekkerbus niet wilde starten.

Gelukkig was hij er even later met een kleinere bus en zijn de overige kinderen met auto’s naar het zwembad gebracht.

 

In het zwembad was het weer super gezellig alle kinderen hebben weer genoten in het zwembad de Tongelreep in Eindhoven van alle glijbanen, golven, stroomversnelling en het buiten bad.

 

Bij thuiskomst in Lampie Lampie Land konden ze gelijk weer aan tafel. Dit keuken had voor iedereen aardappels, spinazie, sla en over heerlijke gesponserde Dungelman gehaktballen. Volgens de kinderen mogen er volgend jaar meer gehaktballen worden gesponserd, ondanks dat ze al heel groot waren wilde heel veel kinderen nog wel een bal !!!!

 

Na het avondeten werd de eetzaal omgebouwd tot bioscoop waar de oudste en middelste groepen naar een leuke film hebben gekeken.

De jongste groepen hadden een gezellige bingo met leuke prijzen.

 

De leiding had een gezellige leidingavond. De leidingzaal werd een heuze Ik hou van Holland studio. Er werd zeer fanatiek gespeeld en veel gelachen. Spellen en snoephappen bleek voor sommige erg moeilijk en hiermee werden dus niet veel punten gescoord.

Uit eindelijk waren Tim, Nico, Anje, Romana en Sander de grote winnaars !!

 

Tijdens de leidingavond mochten de oudste en middelste groepen met elkaar chillen op de slaapzalen. Na het chillen was het weer tijd om te gaan slapen.

De oudste jongens waren overduidelijk nog niet moe en waren stiekem naar buiten geslopen. Helaas voor hun was de reactie van de leiding erg snel en werden alle deuren gesloten zodat ze een tijdje buiten moesten blijven. Later die nacht waren het Joram, Maxwell en Luuk die het weer te bont maakte en als beloning om 04:55 uur de toiletten en douches schoon mochten maken.

 

Dinsdag

 Na het ontbijt kwamen Mr. Blacklight  en Lampekappie weer de negatieve energie op te speuren voor hun machine. Helaas is weer gelukt. Dit keer doordat de oudste meisjes die waren overgelopen en betrapt en de middelste jongens met stift een snor hadden gemaakt toen een groepsgenootje lag te slapen.

Gelukkig kwamen Mr.TL en Lampionnetje ook weer langs en kregen de winnaars van de GPS-tocht, dit was de groep van captain Mike T., veel energiepunten Ook mochten zij het zwaailicht aanraken waardoor zij genoeg energie kregen om Lampie-on te worden.

Bij de snoepkraam werden de 36 Lampie-on’s beloont met een extra zakje snoep.

 

Na het ontbijt stond er een speurtocht op het programma. Hierbij moesten de kinderen onder andere vragen beantwoorden, cryptogrammen oplossen, rekensommen en geheimschrift ontcijferen.

 

Eenmaal in het dorp kon iedereen winkelen en rondsnuffelen op de jaarlijkse “teutenmarkt”.

Tussendoor kon iedereen nog een lekker patatje halen in de snackbar.

 

De jongste en kleinste kinderen zijn na het winkelen en de patatjes naar de speeltuin gegaan. Daar hebben heerlijk gespeeld op de trampolines en overige speeltoestellen. Het was wel lastig dat ze niet mochten zwemmen in het zwembad.

 

Terug in Lampie Lampie Land was er pasta gemaakt door de keuken die uiteraard weer heerlijk was.

 

In de avond gingen de jongste groepen naar het bos voor het dieren geluiden spel. Hierbij waren het de oudste jongens en meisjes die alle geluiden maakte die de jongste groepen moesten zoeken.

 

Hierna was er voor de middelste en oudste groepen de spooktocht. Het was weer een uur vol rare personen en geluiden in het altijd zo rustige Bergeijkse bos.

 

“Rond 1812 waren smokkelaars actief in het gebied rond Bergeijk. Een van de beroemdste smokkelaars was Ramos. Hij had een vriendin genaamd Julietta en was smoorverliefd op haar. Op een dag kwam hij erachter dat zij een verhouding had met zijn beste vriend Gyros. Hij werd woest en rende achter hem aan het bos in om hem in stukjes te hakken… Er is nooit meer iets van hen vernomen. Het gerucht gaat dat Ramos een boodschap heeft achtergelaten om je door het bos te helpen…”

 

Gelukkig hebben de meeste groepen de boodschap van Ramos gevonden. Hierdoor konden zij heelhuids thuis konden komen.

 

Terug in het kamphuis kregen de kinderen wat te drinken en wat lekkers en konden ze nog even na kletsen over hun belevenissen tijdens de spooktocht.

 

 

 Woensdag

In de ochtend ging de hele groep naar het bos voor het Lampie Lampie Stratego. De kinderen hebben heel wat afgerend om elkaar te kunnen tikken. Na het tikken was het even spannend of die andere nu meer energie had of juist minder. De blauwe groep was uiteindelijk de winnaar. Hierna was er een gezellige picknick in het bos.

 

Eenmaal terug in Lampie Lampie Land kon iedereen zich omkleden voor de zeskamp. Hierbij waren De kinderen hebben veel lol gehad tijdens het de volgende spellen: Blind voetbal, Waterbalonnen vangen, Buikschuiven, Flespoepen en touwtrekken. Aan het einde was er een groot water gevecht.

Na de sportieve middag hadden een gezellige BBQ. Er was weer zeer veel vlees zoals spare-ribs, hamburgers, worstjes en kip.

De BBQ was ook dit jaar weer gesponserd door groothandel slager van der Bent uit Zoetermeer. Via deze weg namens alle bewoners van Lampie Lampie Land bedankt voor de overheerlijke BBQ.

 

 

In de avond moest iedereen weer verzamelen bij de rots. Daar waren Mr.Blacklight en Lampiekappie die vertelden dat zij nog maar een klein beetje negatieve energie nodig hadden om de rots te laten ontploffen.   Dit keer kon hij zijn negatieve energie halen uit het feit dat alle slaapkamers stonken, op de slaapzalen alle  op de grond lag,  de bedden niet waren opgemaakt en dat alle kinderen slecht luisterden bij het uitleggen van de spellen.

Nadat de negatieve energie door Lampekappie in de supersonischesupergeleidendeioniseerder machine was gestopt bleek inderdaad dat deze vol was en op scherp gezet kon worden.

Mr.Blacklight vertelde er nu alleen nog  maar heel veel energie nodig was om de rots te laten ontploffen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren als iedereen in Lampie Lampie Land een Lampie-on zou zijn.Vlak hierna kwamen Mr.TL en Lampion die waren weer super blij met alle positieve energie die er door de kinderen waren verzameld tijdens het dierengeluidenspel, de zeskamp, de speurtocht en de spooktocht.

Het was weer even spannend welke lichtjes dit keer aan zouden gaan. Mr. TL had wel het vermoeden dat er nu genoeg energie was verzameld dat alle lichtjes aan konden gaan.

Nadat een energiespreuk gingen inderdaad alle lichtjes aan en was iedereen in Lampie Lampie Land een Lampie-on. ontplofde de r

Alleen was de vreugde hiervan erg kort, want vlak nadat alle lichtjes aan waren gegaan waren er ineens een paar hele harde knallen. Toen bleek dat de rots was ontploft.

Mr. TL en Lampion waren hierna erg verdrietig, maar Mr.TL besloot dat hij ging duelleren met Mr.Blacklight om zo alle energie weer terug te winnen.

Hierna was er een dropping voor de jongste jongens en meisjes die gelukkig heel goed de weg terug hadden gevonden.

De middelste groepen hebben liedjes gezongen en gesnackt bij het kampvuur. En de oudste groepen zijn met zijn alle naar de kroeg gegaan.

Na deze lange en gezellige dag was het uiteraard weer tijd om te gaan slapen en was dan ook snel rustig in Lampie Lampie Land.


Donderdag

 

Mr.Blacklight was er al vroeg bij vanmorgen. Net voor de inspectie had hij alle bedden overhoop gehaald en alle was op de grond gegooid. De inspectie trof dus een rommeltje aan op alle slaapzalen en kon niets anders doen dan alle groepen een 1 als cijfer geven.

 

Bij het ontbijt volgde de volgende terleurstelling voor alle kinderen.

Op de tafels stond alleen brood en water. Mr. Blacklight was niet aanwezig bij het ontbijt, maar toch sprak hij ons toe. De kinderen konden beleg krijgen maar dan moesten ze naar hem overlopen. Uiteraard waren er maar weinig kinderen die daar zin in hadden.

Vervolgens gaf hij aan dat we wel beleg en melk konden krijgen maar dat iedereen die hiervan ging eten automatisch bij hem zou horen.

Zijn krachten bleken toch te sterk voor sommige kinderen. Toch waren er nog kinderen die Mr.TL trouw bleven en enkel droogbrood hadden gegeten.

 

Na het eten bleek Mr. Blacklight ook de snoepkaarten in zijn bezit had dus dat alweer pech voor iedereen.

 

In de ochtend was er voor iedere groep tijd om gezellig iets met hun eigen groep te gaan doen.

 

De middelste jongens hebben ballspelletjes gedaan. De oudste jongens waren druk met kaartspelletjes. De middelste meisjes zijn alvast begonnen met de voorbereiding van de bonteavond.

De kleintjes hebben lekker gespeeld op het terrein. De jongste meisjes hebben spelletjes gedaan en ook geoefend voor de bonteavond. De middelste jongens hebben het stippenspel gedaan. En de oudste meisjes hebben lekker in het zonnetje gelegen en vertrouwensspelletjes gedaan.

 

In de middag konden alle kinderen in gemengde groepen de survival  lopen. Door middel van de lintjes moesten ze een route lopen. Tijdens deze route moesten de kinderen ook een groot gedeelte door het water lopen. Verder kwamen ze de volgende onderdelen tegen: een race, met een band naar de overkant echter ging deze na 2 keer lek dus werd het zwemmen naar de overkant, via een touwladder omhoog klimmen bij een waterval, een tokkelbaan, een touwbrug en een kruiptunnel.

Aan het einde hebben de oudste jongens een deel van de survival nog een keer gelopen met elkaar. Dit geeft dus wel aan dat het weer een geslaagde survival was dit jaar.

 

Terug op het terrein was er weer een overheerlijke maaltijd die dit keer bestond uit shoarmarijst en een chocolade of vanille toetje met slagroom.

 

Na het avondeten was het dan weer zover de jaarlijkse doop voor alle nieuwe kampdeelnemers. Dit werd weer een heel spektakel. Het bleek al snel dat ook dit weer een feestje was voor Mr.Blacklight en Lampekappie. Alle nieuwe kinderen gingen door een energiemeter om vervolgens in een mega koud zwembadje te worden afgespoeld en te worden ontdaan van al hun energie. Hierna werden ze allemaal gedoopt en kregen ze een doopnaam. Uiteraard kon tijdens de doop de spaghetti, de eieren, de roze rijst en de blauwe smurrielijm niet ontbreken. Voor de oudere waren er ook dit jaar weer een aantal poepluiers opgespaard wat een hoop gegil opleverde.

 

Nadat iedereen weer schoon was en de dooprommel was opgeruimd was het tijd voor het beloofde duel tussen Mr.TL en Mr.Blacklight. Ook dit was weer een mega spektakel om te zien. Tijdens een laser gevecht was Mr.TL die over duidelijk de sterkste was. Eindelijk waren Mr.BLacklight en Lampekappie verslagen en kunnen we met zijn allen en feestje gaan vieren. 

Om alles te verwerken is besloten om dit feest te vieren op vrijdagavond.

Met een voldaan gevoel gingen alle kinderen naar hun bedje.

 

 

Vrijdag

 

Alweer de allerlaatste dag van ons verblijf in Lampie Lampie Land.

 

Na het opstaan was er de laatste inspectie. Bij sommige groepen zakte de cijfers behoorlijk maar bij de middelste meisjes 1 was het wederom super schoon. Zij zijn uiteindelijk ook de winnaars geworden van 2012.

 

Voor het ontbijt was er een speciale versie van de ochtend gymnastiek. Op verzoek van de afscheidnemende oudste jongens en meisjes werden alle ochtend gymnastiek liedjes achter elkaar gedaan.

Uiteindelijk ging iedereen dus super fit aan tafel voor het ontbijt.

 

Toen iedereen klaar was met ontbijten was er uiteraard weer de afwas en de snoepwinkel. Hierna is de hele groep het bos in gegaan voor een bosspel. Bij dit bosspel moesten de kinderen van verschillende groepen elkaar tikken en dan raden hoeveel kraaltjes die ander in zijn hand had. De winnaar kreeg dan het gekleurde kaartje van de verliezer.

Het waren uiteindelijk de oudste jongens die de meeste kleurenkaartjes hadden verzameld.

 

Terug op het terrein was het weer tijd om te lunchen en na de lunch was er dan eindelijk de tijd voor alle groepen om zich voor te bereiden op de bonte avond.

 

Het was erg gezellig om overal op het terrein groepjes te zien die bezig waren met deze voorbereidingen.

 

In de keuken werd er onder tussen hard gewerkt aan de laatste avond maaltijd. Er werden door 4 man heel veel  pannenkoeken gebakken.

 

De groep had erg veel honger en alle pannenkoeken zijn opgegaan.

 

Na het avond eten begon de bonte avond en het was weer erg leuk om naar de optredens van alle groepen te kijken.

 

En na alle optredens was het tijd voor de disco en hier ging iedereen los!!!!!!

 

Aan het einde was het weer het jaarlijkse huil moment…………. Het afscheidnemen van 3 oudste meisjes en 6 oudste jongens!!!!!!

We zullen jullie gaan missen…snik snik

 

 

 

Er zijn op dit moment geen agenda punten.