Nieuws zomerkamp 2015

Als je het hele verhaal wil lezen, lees dan van onder naar boven. Zaterdag is namelijk de eerste dag en vrijdag de laatste! :P

 

Vrijdag

 

En toen brak al weer de laatste dag van het kamp aan. Wat is dat allemaal snel gegaan zeg! Alle landrotten nog aan toe zeg, het lijkt net of we pas net zijn aangekomen. Maar ja, de tijd gaat snel als je het naar je zin hebt.

 

Vandaag weer heerlijk gedanst, ontbeten en natuurlijk snoep gegeten uit het snoepwinkeltje. Hierna werden de kinderen verzameld bij het grote schip. Daar stond Kapitein Roodbaard de kinderen al op te wachten. Ook Kapitein Groenbaard stond op het schip, maar deze zat vastgebonden aan de mast.

 

Kapitein Roodbaard was woedend. Wat deden de kinderen gisterenavond/nacht in het bos zonder dat hij hier vanaf wist? Waren zij soms op zoek naar de mistige schat? En hadden zij deze gevonden? De kleine piraatjes hielden allemaal hun mond, want Roodbaard mocht natuurlijk niet weten dat ze de mistige schat hadden gevonden. Al morrend en grommend liep kapitein Roodbaard weg bij het schip. Toen Kapitein Roodbaard weg was kwam Simon de Stuurman van kapitein Groenbaard van onder uit het schip. Hij had de mistige schat bij zich. Snel sneed hij kapitein Groenbaard los van de mast en samen gingen ze proberen de mistige schat te openen. Maar wat ze ook probeerden, de schat ging niet open. Er ging een zwaard tussen en er werden zelfs kanonkogels op de kist gegooid, echter was er niets dat hielp.

 

Toen kwam Stuurman Simon met een idee. Ze hezen de mistige schat heel hoog in de mast, net zo hoog als de vlag van kapitein Roodbaard en de vlag van de YMCA. Nadat de schat heel hoog was werd het touw losgelaten en viel de schat met een rotgang naar beneden. Daar ging de schat open!!! Maar wat zat er dan in die schat? Uit de schat kwam de steen der verschijning. Zoals bekend moet er over deze steen een beetje rum (piratenwonderolie) worden gegooid, waardoor de oude piraten uit het bos weer levend worden.

 

Op het moment dat de piratenwonderolie door Groenbaard over de steen werd gegooid hoorde we drie enorme knallen. Daar kwamen verschrikkelijk veel piraten uit alle hoeken en gaten tevoorschijn. Deze piraten konden Groenbaard helpen om Roodbaard te verslaan! Maar wat was dat, ineens kwam Roodbaard aangelopen. Snel verstopten alle piraten zich in het schip en ging Groenbaard tegen de mast aan staan. Daar kwam Roodbaard met zijn stuurman al aan. Zij pakten de steen der verschijning beet en wilden net gaan feestvieren toen vanonder uit het schip alle piraten achter Groenbaard kwamen staan. Roodbaard schrok zich een ongeluk. Achter hem stonden maar 5 piraten en hij moest het opnemen tegen wel meer dan 100 piraten!

 

Een echt zwaardgevecht ontstond, waarbij Groenbaard tegen Roodbaard vocht. De piraten van kapitein Roodbaard werden naar achter het veld gedreven. Stuurman Nick van kapitein Roodbaard had nog wel even snel de steen der verschijning gepakt. Toen de Roodbaarden achter in het veld waren stelden de drie dappere Roodbaard piraten zich op bij het hek zodat niemand er door kon. Roodbaard en Stuurman Nick vluchtten weg over het veld.

 

Snel sprak Groenbaard met zijn piraten en de piraatjes (kinderen) af dat ze hem achterna gingen. In twee groepen slopen de kinderen over de zandberg, over de heuvels, over de groene vlakte achter Roodbaard en Nick aan. Aangekomen bij het water zagen de Groenbaard piraten dat Roodbaard en Nick al in een boot zaten en als een haas ervandoor gingen. En dit met de steen der verschijning! Dit mocht niet gebeuren. Snel wees Groenbaard zijn 3 dapperste piraten aan. Piraat Luuk, Tobin en Frank gingen het water in en zwommen richting de boot waarmee Roodbaard wilde ontsnappen. Na een kort zwaardgevecht op de boot werden Roodbaard en Nick verslagen en werd de steen de verschijning veroverd.

 

Het schip van Roodbaard viel om en zowel kapitein Roodbaard als Groenbaard vielen in het water. Dat was het laatste wat de Groenbaard piraten hadden gezien van deze twee Roodbaarden. De drie dappere piraten kwamen uit het water met in hun hand de steen der verschijning! Het was hen gelukt! Roodbaard was verslagen en ze hadden de steen der verschijning veiliggesteld. Groenbaard kondigde voor de avond een fantastisch feestavond aan om dit feit te vieren!

 

Na het verslaan van kapitein Roodbaard hadden de piraten wel erge honger gekregen. Een heerlijke piratenlunch stond al weer klaar. Na het eten werd op de groen vlakte nog een ingelast spel gespeeld; levend stratego. Hier werd door veel kinderen om gevraagd waardoor we dit in het programma hebben opgenomen. Het spel werd weer vol fanatisme gespeeld. Bij terugkomst was het tijd om te gaan oefenen voor de feestavond (Bonte Avond).

 

Na het eten begon de feestavond en hier werd door alle groepen weer een fantastisch optreden gegeven. Ook werden er via de piratenbeamer allerlei dansjes met de hele groep gedaan. Na de bonte avond was het tijd voor de piratendisco… De piraten kregen lekkere frisdrank, chips en uiteraard de heerlijke kipvingers!!!! Nou dat ging er natuurlijk wel in.

 

Ook voor dit kamp was het natuurlijk weer een tijd van komen en een tijd van gaan. Dit betekent dat we ook deze keer afscheid moesten nemen van een aantal deelnemers die voor de laatste keer met dit kamp mee mochten. Deze piraten werden te oud… Na een mooi speech over deze deelnemers werd het nummer van Volumia (Hou me vast) opgezet en kon iedereen, met in hun hand al diverse tissues, afscheid gaan nemen. De tranen rolden weer over de wangen, want dit was natuurlijk altijd een heel verdrietig moment. Nooit meer mee op YMCA kamp… Gelukkig hebben we na dit afscheid nog doorgefeest tot in de late uurtjes en ging iedereen met een heerlijk gevoel zijn/haar bed in.

 

 

Ik kan wel zeggen dat we weer kunnen terugkijken op een fantastisch kamp. Alles liep weer gesmeerd en de kinderen zijn van landrotten veranderd in geweldige piraten. Vanuit het piratenhol in Bergeijk wens ik iedereen een goede nachtrust toe en ik hoop iedereen volgend jaar weer bij het YMCA-kamp te mogen begroeten!

 

 

Donderdag

 

Ook deze ochtend uiteraard weer de vlaggenmast en de ochtenddans. Wat opviel was dat de piraatjes toch wel veel zaten te gapen. Zou dit een klein beetje slaaptekort zijn?!?!?! :P

 

Na het ochtendritueel was het tijd voor een speurtocht. Kapitein Groenbaard vroeg aan de kinderen om de mistige schat te gaan zoeken in het bos, want met deze schat kon kapitein Roodbaard verslagen worden. De piraatjes gingen op weg en moesten allerlei vragen beantwoorden. Onderweg lagen er allemaal hele oude en stille piraten. Wat was dat toch? Helemaal op het eind vonden ze… ja wat vonden ze eigenlijk? Hier stond Groenbaard de eerste uit 1343. Hij vertelde dat hij zijn klein klein klein klein kleinzoon wel wilde helpen, maar dat ze voor de mistige schat toch vannacht terug moesten komen. Eens in de 200 jaar verschijnt namelijk deze mistige schat, en laat dat nu precies vanavond zijn!

 

Bij terugkomst op het kampterrein waren er heerlijke pannenkoeken gebakken die er natuurlijk ingingen als (pannen)koek. Heel erg bedank voor het sponsoren Albert Heijn Goeverneurplein!

 

Bij terugkomst op het kamphuis was het tijd om de nieuwe piraten en de piraten die voor het laatst zijn te dopen. Deze piraten waren de muiters!! Zij moesten 1 voor 1 van de loopplank aflopen en in de zee zwemmen. Maar hiervan werd de zee erg vies…. En daardoor werden de zeemeerminnen heel slecht en moesten deze zeemeerminnen de zee weer schoon maken. Dit deden zij door allerlei vieze dingen over de kinderen heen te gooien. Nadat iedereen was gedoopt ontstond er spontaan een groot watergevecht met emmers, waterballonen en heeeeeeel veel water.

 

Voor het eten was het tijd voor onze 'kledingwinkel'. Alle gevonden kleding (wat altijd erg veel is) wordt dan aan de kinderen getoond. We zijn alleen heeeel benieuwd van wie de onderstaande zwembroek is. Niemand slaat er op aan, maar het kan bijna niet dat deze niet wordt herkend. Graag een reactie op het gastenboek voor de ouders die deze broek herkennen :P

 

 

Hierna was het tijd om te eten. Heerlijke gehaktballen van Dungelmann (bedankt!) werden geserveerd. In combinatie met lekkere boontjes en sla was het uiteraard weer smullen geblazen. Na het eten werd er trefbal en vangbal gespeeld wat door alle piraten heel fanatiek werd gedaan. Hierna werden de piraten verzameld bij het kampvuur. Daar waren stuurman Simon en Groenbaard die vertelden dat ze nu echt de mistige schat moesten gaan halen in het bos… In de schat zit namelijk de steen der verschijning. Met een beetje piratenwonderolie over deze steen veranderen alle oude piraten in het bos weer in jong piraten. Met deze piraten kan kapitein Roodbaard worden verslagen, dus deze steen moeten we zo snel mogelijk gaan zoeken in  het bos.

 

Met alle ogen gericht op buienradar is er toch besloten om het bos in te gaan. Er was vanaf 0:00 uur onweer voorspeld en vandaar dat we twijfelden. Gingen we dit halen? Tevens kregen we berichten uit Den Haag dat het daar verschrikkelijk weer was… Toch zijn we het bos in gegaan waar er weer heel wat werd af geschrokken en geschreeuwd. Om precies 23:50 uur waren we weer terug op het kamphuis. Enkele minuten later begon het keihard te onweren en regenen. Goede planning dus :P

 

Hierna hebben de piraten zich in de eetzaal nog even vermaakt met spelletjes als commando pingelen en hierna was het weer tijd om naar de kooien te gaan. Het was weer een heerlijke dag. Morgen al weer de laatste volle dag en dan gaan we al weer naar huis. Wat gaat dat toch snel allemaal!!!

 

 

Mede namens alle piraten en de leiding een hele fijne dag gewenst en tot morgen! 

 

 

 

Woensdag

 

Ook deze ochtend werden de piraatjes weer om 7.30 uur gewekt en een goede morgen gewenst. Een nieuwe dag met veel piratenavonturen stond hen weer te wachten. Na het ochtendritueel, waarbij nu zelfs de Haka door de piraatjes werd gedaan was het tijd om de zwemspullen in te pakken. Want piraten moeten natuurlijk wel kunnen zwemmen mochten ze van de boot afvallen.

 

Om 11.00 uur kwam een grote dubbeldeks piratenbus (wat is dat?) aanrijden die de kinderen naar zwembad de Tongelreep bracht. Hier aangekomen werd er een plekje buiten op het veld gekozen (ja, eindelijk weer een keer buiten na al die jaren) en toen was het tijd om lekker te zwemmen, te glijden, te stoeien en nog meer te glijden. Wat waren er veel glijbanen zeg!!! De piraatjes vermaakten zicht prima! In de middag kwam kapitein Roodbaard ook nog in vol ornaat het zwembad in. Eigenlijk moet ik zeggen kapitein Blauwbaard (kwam echt niet door de verkeerd meegenomen schmink), want zijn baard was helemaal blauw. Maar na de uitleg dat een rode baard van kleur veranderd wanneer hij in contact komt met chloor snapte de piraatjes het allemaal.

 

Kapitein Roodbaard ging midden in het zwembad staan en samen met de piraatjes werd er in het drukke zwembad de Haka gedaan. Zelfs kinderen en ouders die niet van de YMCA waren stonden erbij en deden mee. Echt een fantastisch gezicht en erg leuk om mee te maken.

 

Na een aantal uur zwemmen was het tijd om naar kamphuis de Willyhaven terug te gaan! Onderweg leerden de piraatjes om een middagdutje te doen, wat de meeste eigenlijk wel direct onder de knie hadden!

Na een heerlijk avondmaal, bestaande uit aardappelkrieltjes, kippetjes en sla was het tijd om te verzamelen bij het piratenschip. Daar stonden Simon de stuurman en de aan de mast gebonden kapitein Groenbaard al op de kinderen te wachten. Simon de stuurman begon het nummer van Groenbaard te spelen. Na een tijdje kwam Kapitein Roodbaard uit het vooronder. Hij was woedend, weer dat afschuwelijke nummer van kapitein Groenbaard. Roodbaard, Roodbaard moet het zijn!!!


Nou de piraatjes zongen maar al te graag Kapitein Roodbaard, Kapitein Roodbaard. Maar in plaats van de schrik van elke zee zongen ze allemaal de lelijkste van de zee. Nu werd Kapitein Roodbaard nog bozer. Stuurman Nick van Kapitein Roodbaard sloeg een kanonsbal op het hoofd van Simon de stuurman. Ook werd er een mand op het hoofd gezet van Simon, maar wat ze ook deden het nummer bleef verkeerd gespeeld.

 

Roodbaard ging toen maar laten zien dat ze echte piraten waren. De Haka werd weer samen met de kinderen ingezet. Na afloop vond Kapitein Groenbaard dat dit dansje maar voor dekzwabbers was en niks voor piraten… Een echte piraat gaat op zoek naar schatten en plundert schepen. Maar het belangrijkste is een duel tussen twee piraten. Daarom werd Kapitein Roodbaard uitgedaagd om tegen kapitein Groenbaard te duelleren. Dit ging door middel van een smokkelspel. Roodbaard mocht 4 van zijn beste piraten aanwijzen die in het bos rond liepen op zoek naar de piraatjes. Wanneer de piraatjes geluid maakten dan werden ze natuurlijk gevonden en dan moesten ze de goudstukken die ze mee hadden gekregen om te smokkelen inleveren. Het was dus de bedoeling dat ze zo stil mogelijk deden. En dat ging goed!!! Zelfs de drukste kinderen lagen muisstil op de grond wanneer er een Roodbaardpiraat langs kwam.

 

 

Na dit spel was het tijd om naar bed te gaan. De oudsten jongens en meisjes mochten nog even bij elkaar op de kamer zitten om te ‘weerwolfen’ en de rest ging heerlijk slapen. De piratenwoensdag was weer voorbij. Benieuwd wat we morgen allemaal meemaken… Blijf deze site volgen en…. Blijf in het gastenboek schrijven natuurlijk! 

 

Dinsdag

 

Ook vandaag werden onze landrotjes weer om 7.30 uur gewekt. Met de slaap nog uit de ogen wrijvend kwamen ze bij het grote piratenschip aan. Hier werd zoals elke dag de vlag gehesen. Uiteraard niet meer die van Groenbaard, die was verbrand. Nee de vlag van Roodbaard werd gehesen, waarna ze het YMCA ochtend-dansje deden.

 

Na een heerlijk ontbijt en de inspectie was het tijd om naar het dorp te gaan. Dit wordt altijd gedaan door middel van een speurtocht, maar deze was dit jaar wel heel speciaal. De kinderen kregen van te voren 11 foto’s. Ze moesten onderweg uitzoeken waar deze foto’s zijn genomen en dan moesten ze deze foto’s zo precies mogelijk nadoen. Op de fotopagina is een aparte link gemaakt met al deze foto’s. Ze zijn echt fantastisch om te zien… De speurtocht werd uiteindelijk gewonnen door de jongste meiden. Zij hadden de meeste punten verdiend.

 

Nadat iedereen weer terug was van het dorp werd er een heerlijk avondeten gepresenteerd, bestaande uit lekkere paste met een heerlijk sausje, sla en natuurlijk wat te drinken.

 

Na de afwas werd het tijd dat de landrotten nu eens in echte piraten te veranderen. Een echte piratenles werd voor hun georganiseerd. De zaal was prachtig versierd, overal stonden kaarsen en piratenspullen en er stonden veren met inkt op de tafels. De landrotten mochten met de veren op een stuk verbrand papier schrijven. Sommige vragen waren makkelijk, andere een stuk moeilijker, maar de landrotten sloegen zich er goed doorheen. Als echte piraten moesten zij natuurlijk ook de piratenhaka leren! Nou na een aantal maal oefenen zat ook deze al goed in de koppies. Iedereen had een zwaard gehad waarmee gehakt en gezwaaid werd alsof hun leven er vanaf hing. Prachtig om te zien hoe goed al die kinderen mee deden!

 

Na de les kregen de piraatjes (ja ze waren door de les inmiddels piraatjes geworden) een schatkaart te zien. Het was tijd om de schat te vinden. Toen deze gevonden werd was het tijd om de piraatjes ver weg te brengen. Een dropping waarbij grote afstanden werden gelopen was aanstaande. Nadat de laatste groep om half vier (!) aangekomen was, werd het, nadat er nog wat kipvingers waren gegeten, gelukkig weer rustig in het piratenhol.

 

Benieuwd wat we morgen weer meemaken!?! Houd deze site dan goed in de gaten en ik blijf het zeggen; blijf schrijven in het gastenboek!!! Tot morgen!

 

 

 

 

Klein verslag vanuit de kombuis

 

Hierbij even tussendoor een klein verslag vanuit de kombuis van Sientje, Saartje Seintje.

 

Aan het begin van de reis is er een grote lading voedsel ingeslagen. Bij het ontbijt doet de bemanning zich tegoed aan heerlijke pindakaas gekregen van de Notenbar. Nu na een aantal dagen begint de voedselvoorraad aardig te slinken. We hopen dat we het redden tot het eind . We zullen anders toch moeten kijken waar we proviand kunnen inslaan. Gelukkig hadden we voor zondag proviand van ome Henk gekregen anders hadden we zeekaken moeten eten, zo boos was kapitein Groenbaard. Voor maandag konden we nog vooruit met de voorraad van zondag.  Dinsdag konden we de maaltijden bereiden met wat we ingeslagen hadden van Domino,s . Gelukkig vindt de bemanning ons bereidde voedsel erg lekker. We waren bang dat ze ons zouden kielhalen. Vandaag zullen we de voorraad van Kippiekippie gebruiken en voor morgen hebben we nog voorraad van Dungelmann. Voor donderdagmiddag hebben we de voorraad welke we gekregen hebben van AH aan het Goeverneurplein.


 

We zullen als kombuis bemanning ons best moeten doen om de proviand zo te verdelen dat de 80 koppige bemanning tevreden blijft. Hongerige bemanning is zeer onaangenaam. Wat de kapitein niet weet is dat we nog 100 goudstukken verstopt hebben die we ontvangen hebben van De Monnik Dranken zodat we nog extra proviand kunnen inslaan.

 

 

Maandag 

 

Na een heerlijke nachtrust werd de rust bruut verstoord……Om 7 uur ’s ochtends werden de kinderen opgeschrikt door een oorverdovend KABAAL. Kapitein Roodbaard was woest! Hij had zijn crew op pad gestuurd met een flinke audio installatie die een  einde maakte aan de stilte die in het kamphuis hing. De crew was ineens overal te vinden in het kamphuis, de kinderen werden uit bed geroepen en moesten zo snel mogelijk verzamelen bij het schip.

 

Omdat het urenlange verhoor van kapitein Groenbaard niets had opgeleverd werden Piraat Simon, piraat Claudia, piraat Sanny en piraat Romana overmeesterd door de piraten van Roodbaard en waren vast gebonden aan het schip. Echter liet de crew van Kapitein Groenbaard natuurlijk geen woord los over de mistige schat.

 

 

Nadat iedereen was bekomen van het vroege op staan en de schrik, was er natuurlijk weer de ochtend gymnastiek. Met aansluitend het ontbijt. Nadat alle kamers waren geïnspecteerd en de kinderen voorzien waren van snoep konden we op pad.

 

Op het programma stond de survival; in het bos was een heus piraten-opleidingsparcours uitgezet.De kinderen zijn de hele middag op pad geweest in het bos. Tijdens het piraten parcours kwamen de groepen van alles tegen. Er moest geklommen worden over de touwbrug, er werd gekropen onder het net, maar ook was de bekende tokkelbaan was natuurlijk weer aanwezig. Voordat de kinderen op pad gingen voor de grote oversteek in een roeiboot, konden de kinderen genieten van een heerlijk broodje frikandel midden in het bos. Achter het kamphuis is een nieuw stuk natuur te vinden met een eigen privéstrand (vennetje). Daar zijn de kinderen naar de overkant gevaren en konden ze nog even een kleine duik nemen. Het was immer super mooi weer!

 

 

Na terugkeer op het kamphuis kon iedereen zich lekker opfrissen en vervolgens aanschuiven voor het avondeten. Op het menu stond lekkere Hollandse kost; aardappelen, spinazie en een worst. Om het eten af te sluiten werd er weer lekker gedanst op de stoelen. Natuurlijk werd het zingen van het kamplied ook niet overgeslagen. Echter ook hier kwam bruut een einde aan.

 

Opeens stonden er 7 piraten klaar voor het schip, het was de crew van kapitein Roodbaard. Om de kinderen te laten zien hoe goed zijn eigen roodbaardpiraten zijn kregen we allemaal een onverwachte stukje discipline te zien. De bemanning liet zien hoe goed ze waren getraind en lieten dit zien door een indrukwekkende HAKA uitvoering ( de filmpjes volgen nog).

(HAKA is een manier om indruk te maken op de tegen stander door verschillende kreten te roepen terwijl er in eenheid word gedanst)

 

 

De kinderen moesten trouw zweren aan kapitein Roodbaard. Echter had kapitein Roodbaard het nog steeds niet voor elkaar gekregen om iedereen aan zijn kant te krijgen en om informatie in te winnen over de mistige schat. Omkoping met gouden piratenmunten hielp hier zeker wel bij!

 

Daarom werd Kapitein Groenbaard op de loopplank gezet. Onder dreiging van de piraten werd hij naar het puntje van de plank geduwd. Ze wilden kapitein Groenbaard voeren aan de zandhaaien. Maar aangezien kapitein Roodbaard echt heel graag de mistige schat wil vinden en hier toch de hulp voor nodig heeft van kapitein Groenbaard, bleef hij deze keer gespaard. Wellicht dat hij met wat meer rum kapitein Groenbaard aan het praten krijgt.

 

 

Na dit spannende spektakel zijn de kinderen de film ‘Hook’ gaan kijken en daarna rustig naar bed gegaan. Het was tijd voor de leidingavond en natuurlijk wat extra slaap voor de kinderen na zo’n lange en vermoeiende dag.

 

 

Tot morgen en blijf schrijven in het gastenboek…

 

 

 

Zondag


Excuses voor de late foto’s en het verhaal, maar ik had nachtwacht, dus dat was uitslapen tot 13.00 uur. Daarna gelijk meehelpen dus alles is wat later dan normaal. De rest van de week zal alles op tijd zijn :P

 

Na een heerlijke piratennacht waar door sommige oudsten wel heel weinig werd geslapen, kwam in de ochtend al weer een aardig piratenzonnetje tevoorschijn. Dus iedereen eruit en op naar het piratenschip waar de vlaggen werden gehesen en werd gezongen. Tevens werd er door de piraten Claudia en Romana een echte piratenochtenddans geleerd. Want ja…. als echte piraten moet je natuurlijk wel de piratendans kennen.

 

Na dit ritueel was het tijd voor het ontbijt. Piraat Simon, de stuurman kwam hier langs en heeft de kinderen de piratengroet geleerd. Als de kinderen een piraat tegen komen moeten ze deze natuurlijk wel als een echte piraat kunnen begroeten. Dit doen ze door op hun rechterbeen te gaan staan en hun rechterwijsvinger in hun rechterneusgat te stoppen. Wanneer er ‘geef 8’ geroepen werd dan moet je met je rechtervoet heel hard op de grond stampen. Uiteraard hebben we dit een paar keer geoefend en ik moet zeggen dat het al heel aardig ging zo voor de eerste keer.

 

Na de afwas was het tijd voor de Gevo. Dit was een speurtocht waarin de kinderen leerden wat vriendschap precies was. De hele speurtocht stond dan ook in dit teken. Na de Gevo werd er weer gegeten en was het tijd om de kinderen op te leiden tot echte piraten. Het was tijd voor de sportmiddag.

 

Het eerste gedeelte bestond uit een aantal spellen waarbij de kinderen niet nat konden worden. Ik zag een soort geldraapspel, een spel waar de kinderen het verschil tussen bakboord en stuurboord leerden en een krattenspel. Het zag er erg leuk uit. Het tweede deel bestond uit een nat gedeelte. Uiteraard mocht hier de zeepbaan en het waterbalongooien niet ontbreken. Tussendoor vielen enkele druppels regen, maar omdat de temperatuur heerlijk bleef was dit geen probleem.

 

Nadat iedereen weer droog was en klaar voor de avond werden de kinderen naar binnen geroepen om nogmaals het kapitein Groenbaard lied te zingen. Op een gegeven moment ontplofte kapitein Groenbaard, want wat zag hij daar buiten. 2 piraten van kapitein ROODBAARD gingen er met zijn schat vandoor!!!!! GRRRR. De kinderen sprintten naar buiten om de 2 te achterhalen, maar het was al te laat. De schat was verdwenen. Kapitein Groenbaard was door het dolle heen… De kinderen zouden op zijn schat passen alle donders. Landrotten!!!!

 

Voor straf gingen de kinderen zonder eten en drinken naar bed! Het enige wat ze nog kregen is een zeekaak. Een vieze droge zeekaak…. Wel moesten de kinderen hem eerst helpen met hout sprokkelen in het bos, want hij ging de hele avond bij het kampvuur zitten terwijl de kinderen in bed liggen.

 

Toen de kinderen terug kwamen van het bos stond de keukenploeg hen al op te wachten. Ze fluisterde dat kapitein Groenbaard in slaap was gevallen en dat ze stiekem voor hen een barbecue hadden georganiseerd. Uiteraard was deze barbecue weer fantastisch geregeld en de kinderen aten hun buikjes helemaal vol!!!

 

Na het eten werd er een erg leuk spel gedaan waarbij de kinderen moesten doorschuiven wanneer er een bepaalde kaart werd getrokken. Na dit spel was het tijd voor het kampvuur, waar alle piratenliedjes weer naar voren kwamen. Ook werden er pannenkoeken gebakken op het kampvuur…

 

De oudsten hebben na het kampvuur nog het spel ‘wie ben ik’ gedaan, waarna iedereen heerlijk naar bed gingen. Dit keer was het rond 2 uur helemaal stil in het kampvuur.

 

 

Het was weer een topdag. Op naar morgen, wat zullen we weer allemaal meemaken. Blijf de site in de gaten houden en blijf schrijven in het gastenboek!!!! De kinderen vinden het prachtig. 

 

 

Zaterdag


En daar beginnen we dan… Kamp 2015 is begonnen! En hoe?!?! Nadat de leiding rond 15.00 uur aankwam op het kampterrein moesten in minder dan 2 uur de piratenschip (zie foto’s) en de slaaptent worden opgezet. Daarnaast moest het kamphuis worden ingeruimd en versierd en moesten alle leiding zich omkleden als piraat. Je snapt dit was een heel karwei, maar gelukkig is het ons weer gelukt.

 

Al om 16.50 uur kwam de bus aan in Bergeijk waar de bus werd overvallen door echte piraten! De piraten namen de kinderen mee naar het kamphuis waar nog meer piraten de kinderen stonden op te wachten. Al deze piraten stonden onder leiding van Kapitein Groenbaard en deze stond hen dan ook met zijn groene baard al op te wachten (har har har). Hij nam de kinderen mee naar zijn piratenschip waar hij tevens zijn grote schat liet zien. Ook stelde hij zijn bemanning aan de kinderen voor. Daar kwamen enkele piraten aan, ondersteund door krukken, stokken en zelfs in een rolstoel. Dit was de bemanning van Kapitein Groenbaard. Hier moest hij het mee doen…

 

Nou dat kon uiteraard niet verder zo. Daarom besloot kapitein Groenbaard dat het tijd was voor een nieuwe crew. De kinderen werd verteld dat zij daarom opgeleid werden tot echte piraten. Hun eerste opdracht voor de komende tijd was dat de schat van Kapitein Groenbaard niet werd gestolen. Ook vertelde kapitein Groenbaard nog over een mistige schat die ergens begraven lag. Maar hierover was hij toch wat vaag.

 

Hierna was het tijd om de slaapzalen in te ruimen en elkaar wat beter te leren kennen. Ook de kampregels werden natuurlijk haarfijn uitgelegd. Van al dat piraat worden kreeg iedereen natuurlijk wel erge honger, dus gelukkig had de keukenploeg van kapitein Groenbaard een heerlijk diner bereid bestaande uit soep, brood en een brood met piratenknakworst. LEkkerrrr AAAARRRGGH!

 

Na het eten had iedereen wat tijd voor zichzelf waarna iedereen verzamelde bij het piratenschip.  Als echte piraten moesten ze natuurlijk ook kunnen zingen als piraten. De eerste echte piratenliedjes die werden gezongen waren uiteraard Kapitein Groenbaard (zie kamplied op deze website) en Hee Hee wees een beest.

 

Het werd al aardig donker en de kleintjes gingen daarom naar hun kajuiten… De middelste en oudsten deden een spel in het bos waar ze moesten zoeken naar vuurtorens. Bij deze vuurtorens moest een opdracht worden gedaan. De groep die als eerste klaar was, had gewonnen.  Het spel werd gewonnen door de jongste meisjes!!!

 

Na dit spel was er een piraten kampvuur geregeld waar we tot in de late uurtjes hebben gezeten. Van de nachtwacht heb ik begrepen dat het in de nacht redelijk onrustig is gebleven in de kajuiten van de middelste en oudste meiden. Waarschijnlijk moet kapitein Groenbaard hier maar eens even ingrijpen. (HAR HAR HAR)

 

Net opgestaan, met jawel… een heerlijk zonnetje, dus deze zondag gaat een top piratendag worden!

 

Blijf onze verhalen volgen op deze website, zodat je niets mist. De foto’s staan uiteraard op de fotopagina!

 

Zoals de meeste van jullie lezers wel weten kunnen er berichten worden geschreven in het gastenboek op deze website. Deze berichten printen we elke dag uit en hangen deze op voor de kinderen. Zij vinden het altijd geweldig om deze berichten te lezen, dus probeer er zo veel mogelijk te schrijven!!!!

 

Tot morgen en de groeten van Kapitein Groenbaard (HAR)

Er zijn op dit moment geen agenda punten.